BOWLINGDE GELECEĞİN YILDIZLARI YETİŞİYOR

Türkiye’nin Samsun Deaflympics 2017’de mücadele verdiği branşlardan biri bowling. Takımın en genç iki oyuncusu Zeynep Canpolat ve Şükriye Mutlusoy, gelecek için büyük hayaller kuruyor.

Yaz Olimpiyatları - 24-07-2017 00:24

BOWLINGDE GELECEĞİN YILDIZLARI YETİŞİYOR

Türkiye, Deaflympics Samsun 2017’de, bowling branşında tek erkekler ve tek kadınlarda şu ana kadar kürsü görebilmiş değil. Milliler, bu durumu önümüzdeki günlerde çiftler, üçlüler, takım ve ustalar kategorilerinde değiştirmeye çalışıyor.

Ay-Yıldızlı ekip, madalya gelmese bile, Samsun’dan kazançlı ayrılmaya çalışacak. Zira, takımın en genç iki ismi Zeynep Canpolat ve Şükriye Mutlusoy gibi birçok sporcu, olimpiyat havasını tattıktan sonra, geleceğe dair beklentilerini artırdı.

17 yaşındaki Zeynep Canpolat, “Türkiye olarak birinci olmak, güçlü olmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak istiyoruz. Ailemi gururlandırmak istiyorum. Bu organizasyonda yer alarak büyük bir tecrübe edindim. Bowlingi bırakmayı hiç düşünmüyorum” diye konuştu.

19 yaşındaki Şükriye Mutlusoy ise, “Ev sahibi olduğumuz bu organizasyonda başarılı olmayı arzuluyorum. Önümüzdeki yıllarda önce Türkiye sonra dünya birinciliğine ulaşarak bayrağımızı dalgalandırmayı hedefliyorum” dedi.

“GENÇLERİMİZİ KAYBETMEYECEĞİZ”

Takımın antrenörü Recep Çınar, kadrodaki genç isimleri, Türkiye şampiyonasındaki yetenekli oyunlar arasından seçtiklerini belirterek, “Dört kamp sonunda altı yetenekli genç belirledik. Zeynep ve Şükriye bunlardan sadece ikisi. Erkeklerde üç, kadınlarda ise bir sporcumuz zaten Türkiye liglerinde oynayan isimler. Federasyonla da görüştük. Hep birlikte, bu arkadaşlarımızı kaybetmeyecek ve onları bir sonraki olimpiyatlar için daha da iyi bir şekilde hazırlayacağız” diye konuştu.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Dev Organizasyona Dev Kapanış

Dev Organizasyona Dev Kapanış

31-07-2017 - Yaz Olimpiyatları

Türkiye, Futbolda Ukrayna'yı 4-3 Yenerek Olimpiyat Şampiyonu Oldu

Türkiye, Futbolda Ukrayna'yı 4-3 Yenerek Olimpiyat Şampiyonu Oldu

31-07-2017 - Yaz Olimpiyatları