DÜNYAYA İLK KEZ GÖSTERİLEN İLERİ BİR ASANA TEKNİĞİ

Tüm sporların temeli Yogada, insan sağlığı için çok yararlı ileri bir Asana tekniği dünyada ilk defa uygulandı. Teknik, Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı - Büyük Üstad Akif Manaf tarafından Yoga severlere gösterildi.

3. Sayfa - 11-07-2017 17:01

DÜNYAYA İLK KEZ GÖSTERİLEN  İLERİ BİR ASANA TEKNİĞİ

Göğsü genişleten, sırtı dikleştiren, akciğerleri güçlendirip sevgi ve merhameti geliştiren bu Asana tekniğinin isminin “ Supta Gomukhasana ” olduğu da belirtildi. Kalp ve solunum rahatsızlıkları için çok faydalı olan bu Asana, aynı zamanda gevşetiyor, huzur ve neşe veriyor. Omuz eklemlerini hareketlendirdiği, sırttaki gerginliği aldığı, kalça ve diz eklemlerini de esnetip güçlendirdiği açıklandı.

Asana Nedir?

“Asana” Sanskrit bir kelime olup “duruş” veya “pozisyon” anlamına gelir. Asanalar Yoga duruşlarıdır, Yoganın esas aletleridir.ve bedeni, zihni, duyguları dengelemek için uygulanırlar. Asanalar öyle spesifik beden pozisyonlarıdır ki vücuttaki enerji kanallarını ve merkezlerini aktifleştirip çalıştırmaktadır. Duruşlar, bireyin farkındalığını artırmakta, bedenin, zihnin keşfedilmesi, bilincin genişlemesi için sarsılmaz bir temel hazırlamaktadır. Asanaların uygulanması bedensel kontrolle beraber zihinsel ve enerjisel kontrol de sağlamaktadır.

 

Asanalar, kas, iskelet, eklem, endokrin, kardiyovasküler, sinir, sindirim, dolaşım,

lenfatik ve boşaltım sistemleri, enerji akımları, zihin ve ruh için yararlıdır. Duruşlar,

tüm sinir sistemini kuvvetlendiren ve dengeleyen, zihni uyumlu ve huzurlu hale

getiren psikosomatik çalışmalardır. Hoşnutluk, zihinsel berraklık, gevşeklik, içsel özgürlük ve huzur hissi bu çalışmaların bazı etkileridir.

 

Yoga duruşlarının düzenli uygulanması, fizyolojik sistemi tümüyle gençleştirmektedir.

 

Açıklamalar, Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Büyük Üstad Akif Manaf’ın “Yoga - Asana Vücut Çalıştırma Sanatı” kitabından alınmıştır. Asana teknikleriyle ilgili daha detaylı bilgileri bu kitaptan edinebilirsiniz.

 


Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
KONUK; 22 YIL BOYUNCA KONYA’NIN KÖYLERİNDE HAYATA GERİDE BAŞLAYANLARI ÖNDEKİLERE YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞTIM

KONUK; 22 YIL BOYUNCA KONYA’NIN KÖYLERİNDE HAYATA GERİDE BAŞLAYANLARI ÖNDEKİLERE YETİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞTIM

27-10-2021 - 3. Sayfa

Dursun: “Milletin vicdanına ses olmaktadırlar”

Dursun: “Milletin vicdanına ses olmaktadırlar”

20-10-2021 - 3. Sayfa