Sivas
Giriş Tarihi : 30-08-2014 19:05

ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı, Sivas’ta büyük bir coşku ile kutlandı.

ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Kutlama törenine Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Fatih Celaleddin SAĞIR, Belediye Başkan Vekili Zekeriya GÜLÜM, Cumhuriyet Üniversitesi rektör Vekili prof.dr. Ali ERKUL, Vali Yardımcıları Mustafa AYDIN ve Ömer KALAYLI, askerî ve mülkî erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Buradaki törenin ardından Vali BARUT, makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Vali Âlim BARUT, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Fatih Celaleddin SAĞIR ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya GÜLÜM vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Vatandaşlar da çocuklarıyla birlikte töreni izlediler. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları resmi geçit töreni ile sona erdi.

 

 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Vali Âlim BARUT ve beraberindekiler Muharip Gaziler Derneği’ni ve aynı binada faaliyet gösteren Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek başkanları; Fuat AHISKALI, Mustafa HIZAL, şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet eden Vali BARUT, burada yaptığı konuşmada : “Tabi ki hiçbir başarı tesadüflerle gelmez. 30 Agustos’ta zafer kazanmamızı sağlayan o gün gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen şehitlerimiz ve gözünü kırpmadan şehit olabilecek gazilerimizdir. Biz de tabi ki şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, şu an bizimle birlikte olan tüm gazilerimizin ve şehit ailelerimizin Zafer Bayramı’nı içten duygularla kutluyorum.”dedi.

AdminAdmin