Sivas
Giriş Tarihi : 28-08-2014 18:18

SİVAS VALİSİ BARUT'TAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

Sivas Valisi Alim Barut, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

SİVAS VALİSİ BARUT'TAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

Barut, mesajında, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık ve vatanseverlik destanlarından biri olduğunu belirtti.

Yüce Türk milletinin, vatanı söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğinin ve neleri yapabileceğinin kanıtı olan bu zaferle, milletin bağımsızlığına inancı, ülkesine bağlılığı, özgür ve güçlü yaşama konusundaki kararlılığının dünyaya ispatladığını vurgulayan Barut, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderlik ve komutanlık yeteneği, silah arkadaşlarının cesareti ve Türk milletinin bağımsızlık ruhuyla kazanılan 30 Ağustos Zaferi, vatanına bağlı, milletine inanan insanımızın destanı olarak tarihte önemli bir yere sahiptir. Bu destana sahip çıkmak, nice bedeller ödenerek bağımsızlığı elde edilen Cumhuriyetimize bağlı kalmak, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, tüm bireylerin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi'nin 92. yıl dönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milletimize eşsiz zaferler kazandıran, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Sivaslıların Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

AdminAdmin