Ekonomi
Giriş Tarihi : 28-07-2013 04:36

BANVİT ELAZIĞ ' DA DA ÜRETİME BAŞLADI

........

BANVİT ELAZIĞ ' DA DA ÜRETİME BAŞLADI

Kanatlı sektörünün lider üreticilerinden Banvit, piliç üretim kapasitesini artırmak ve ihracatta avantaj sağlamak için geçen yıl Elazığ’da satın aldığı entegre piliç üretim tesisini yenileme çalışmalarını tamamlayarak devreye aldı. Günde 120.000 adet piliç kesim kapasitesine sahip olan tesiste, ilk aşamada 20.000 adet/gün piliç kesimi gerçekleştirilecek, kurulu kapasitenin tamamına ise 2 yılda ulaşılacak.

Banvit

Geçen yıl konsolide cirosunu yüzde 13 artışla 1.261 milyon TL’ye taşıyan ve İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu – 2012′ listesinde, kanatlı sektörünün lider temsilcisi olarak 58’inci sırada yer alan Banvit, istikrarlı büyümesini yeni yatırımlarla sürdürüyor. Üretim performansını ‘Daha iyiye, daha ileriye, birlikte, el ele’ felsefesiyle hareket ederek güçlendiren Banvit, Bandırma ve İzmir’in ardından Türkiye’deki 3’üncü üretim merkezini Elazığ’da devreye aldı. Günde 120.000 adet piliç kesim kapasitesine sahip olan Örençay köyü mevkiindeki kesim tesisinde, ilk aşamada 20.000 adet/gün piliç kesimi gerçekleştirilecek. Kurulu kapasitenin tamamına ise 2 yılda ulaşılması hedefleniyor.

İhracata doping olacak

Biri Bandırma’da, diğeri İzmir’de olmak üzere 2 kesim tesisinde günlük 480 bin adetlik piliç üretim kapasitesine sahip olan Banvit, 2012 yılında Elazığ’da Özuğur Tavukçuluk’a ait kesimhane, kuluçka, yem fabrikası ve damızlık kümeslerinden oluşan piliç üretim entegrasyonunu satın almıştı. Tesislerde revizyon çalışmalarının başlatılmasının ardından sahaya ilk broiler civciv girişleri ise 27 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Buna paralel olarak 3’üncü piliç kesim tesisi de 1 Temmuz itibarıyla devreye alınmış oldu…

banvit_girisimci_ariyor_h22849

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, Elazığ entegrasyonunun Türkiye’ye ve tüm Banvit ailesine hayırlı olması temennisinde bulunarak; ‘Banvit olarak Elazığ’da olmaktan mutluluk duyuyoruz. Üretim entegrasyonumuzun devreye alınması için iyi bir ekip çalışması sergilediğimize inanıyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Biz burada ilk adımı atmış olduk, yolumuz uzun’ değerlendirmesinde bulundu

banvit-elazig-da-da-uretime-basladi-4870090_5635_o

Hedeflerinin Elazığ tesisleriyle birlikte iki yıl sonra Banvit olarak 600 bin adet/gün kesim kapasitesi ile çalışmak olduğunu açıklayan Görener, ‘Burada ürettiğimiz ürünleri Doğu Anadolu bölgemiz ve ihracat çalışmalarımızda değerlendireceğiz’ dedi. Banvit, Ortadoğu ülkeleri de dahil olmak üzere ihracat hacmini 2012 yılı sonunda 63.5 milyon ABD Doları’na ulaştırdı. Banvit’in bu yılki hedefi ise 200 bin ton piliç satışıyla yılsonu konsolide cirosunu 1.7 milyar liraya çıkarmak ve yaklaşık 90 milyon ABD Doları tutarında da ihracat hacmine ulaşabilmek. Şirketin cirosunun yüzde 65’i piliç eti satışlarından oluşuyor. 

Sözleşmeli yetiştiricilikte işbirliği…

Bölge insanının gösterdiği ilgi ve yakınlıktan memnuniyet duyduklarını da ifade eden Görener; ‘Burada olmakla doğru bir karar verdiğimizi biliyoruz. Elazığ ve civar illerdeki kanatlı yetiştiricileriyle işbirliğimizi artırarak sürdüreceğimize inanıyoruz. Sözleşmeli yetiştiricilik konusunda yeni iş ortaklarına kapımızın her daim açık olduğunu da yinelemek istiyorum’ dedi.

AdminAdmin