Sivas
Giriş Tarihi : 27-03-2013 13:58

SİVAS'TA 'BLACK DOLAR' OPERASYONU

Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde boyalı dolar olarak nitelendirilen, kandırılan kişilere değerinin altında satılarak dolandırıcılık yapılmak üzere hazırlanmış kağıtlar ile solüsyon malzemeleri ele geçirildi.

SİVAS'TA 'BLACK DOLAR' OPERASYONU

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Şarkışla Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında S.G.'nin evine baskın yapıldı. Yapılan aramada 24 balya halinde 'Black Dolar' diye tabir edilen siyah renkli dolar ebadında kesilmiş kağıtlar, solüsyon, solüsyon yapımında kullanılan toz madde, 5 enjektör ve 1 enjektör iğnesi ele geçirildi.

 

Ele geçirilen dolar ebadında kesilmiş siyah renkli kağıtların dolandırıcılık amacı ile kullanıldığı, bu yöntemde mağdur şahıslara siyah renkli dolar ebadında kesilmiş kağıtların Afrika ülkelerinden yurtdışına gizlice kaçırılan gerçek ABD Doları oldukları ve beraberinde bulunan solüsyon yardımı ile üzerindeki siyah boyanın temizleneceği söylenilerek kupür değerinin altında satılmak sureti ile dolandırıcılık suçu işlendiği belirlendi. Bu yöntemin genellikle Afrika kökenliler tarafından kullanıldığı belirtilirken, şüpheli S.G. hakkında yasal işlem başlatıldı.

AdminAdmin