Gündem
Giriş Tarihi : 27-03-2012 17:12

YAZICIOĞLU’NUN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ŞOK BİR İDDİA DAHA

Muhsin Yazıcıoğlu yaşamını yitirdiği helikopter kazası ile ilgili ifade veren Ökkeş Şendiller, ’Barnabas İncili ile ilgili olarak Rahmetli Yazıcıoğlu’nun bir film çalışmasını yaptırdığı gündeme geldi.

YAZICIOĞLU’NUN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ŞOK BİR İDDİA DAHA

Ama Barnabas İncili’nin Genelkurmay arşivlerinde olduğu söylendi’ dedi.

Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili şok bir iddia daha

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasını soruşturan Malatya Özel Yetkili Savcılığı, Yazıcıoğlu döneminde BBP'nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten eski Kahramanmaraş milletvekili Ökkeş Şendiller'in ifadesine başvurdu.

Özel Yetkili Savcıya yaklaşık 3 saat ifade veren Şendiller adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunurken, helikopterin düşmesinin kaz değil suikas omlduğuna inandığını söyledi. Kazayla ilgili görüşlerini savcıya aktardığını belirten Şendiller, açılan soruşturmada gelinen noktada ciddi adımların atılmadığını öne sürdü.

Son dönemlerde kazayla ilgili değişik konuların gündeme getirildiğini kaydeden Şendiller, bu konuların başında Barnabas İncili'nin geldiğini söyledi.

"BARNABAS İNCİLİNİN FİLM YAPTIRACAKTI, İNCİL GENELKURMAY'IN ARŞİVİNDE"

Şendiller konuşmasını şöyle sürdürdü; "Rahmetli Genel Başkanımızla ilgili, mesela geçen ayın gündeminde olan Barnabas İncili ile konu yazıldı çizildi. Barnabas İncili ile ilgili olarak Rahmetli Yazıcıoğlu'nun bir film çalışmasını yaptırdığı gündeme geldi. Ama Barnabas İncili'nin Genelkurmay arşivlerinde olduğu söylendi ki, bu konuda daha önce kitaplarda yazıldı çizildi. Barnabas İncili'yle ilgilenen bir çok kişinin hayati ile ilgili sıkıntılar olduğu iddia edildi. Ama şu ana kadar mesela Genelkurmay öyle bir konu ile ilgili açıklama yapmadı. Ama bu kamuoyunun gündemine geldi ve kamu vicdanında da bu konunun vuzuha kavuşmasında bir beklenti var. Biz buradan bir kere daha çağrıda bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi Barnabas İncili günümüzdeki 4 İncil'den birisi ve gerçeğe en yakın İncil. Bununla ilgili de Vatikan dahil olmak üzere Hıristiyan aleminin algılarının değişeceği hususu var. Bu konuda rahmetlinin önemli çalışmalar yaptığı gündeme geldi. Bu konunun da gündeme alınmasının gerektiğini düşünüyoruz. Ama Genelkurmay'ın bu konuda bir açıklama yapması milletimizin ve kamuoyunun beklentisi haline gelmiştir. Ben buradan aracılığınızla bir daha çağrıda bulunuyorum. Çünkü rahmetli genel başkanımız devlet ve milletle ilgili her konuda çok hassas davranan biriydi. Biz bu kazanın her noktasının açığa çıkmasının, Türkiye demokrasisi ve milli irade bakımında da fevkalade önemli olduğunu düşünüyoruz."

'KAZA DEĞİL, SUİKAST'

Ökkeş Şendiller, baştan beri yaşanan olayın kaza olduğuna inanmadığını belirterek, helikopter kazasının bir suikast olduğunu iddia etti. Olayın arkasında kimlerin olduğunu yargının takip ettiğini kaydeden Şendiller, ancak gelinen nokta itibariyle bir arpa boy alınmadığını ifade ederek "Ben Hükümetin de bu konuda aksaklıklarının olduğunu düşünüyorum, çünkü 'aramama kurtarmama' faaliyetleri ile ilgili, sorumlular hakkında çok fazla bir şey yapıldığı söylenemez" diye konuştu.

Ökkeş Şendiller daha sonra adliye binasından ayrıldı.

AdminAdmin