Gündem
Giriş Tarihi : 04-09-2011 13:22

KOMUTANLAR VAR CHP YOK

30 Ağustos’ta kutlamaları ‘Başkomutan’ sıfatıyla Gül’e bırakan Org. Özel, 29 Ekim resepsiyona katılacak. CHP yönetimi ise protestoyu devam ettirecek

KOMUTANLAR VAR CHP YOK

30 Ağustos’ta kutlamaları ‘Başkomutan’ sıfatıyla Gül’e bırakan Org. Özel, 29 Ekim resepsiyona katılacak. CHP yönetimi ise protestoyu devam ettirecek

CHP, 29 Ekim’de Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilecek olan resepsiyona katılmayacak. Geçen yılki resepsiyona da gitmeyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bu yıl da Çankaya Köşkü’ne çıkmayacak. Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP yönetimi de resepsiyona katılmayacak. 2009’a kadar Cumhurbaşkanı Gül, devlet erkanına ayrı, diğer konuklara ayrı olmak üzere çift resepsiyon düzenliyor ve devlet erkanı bu resepsiyona eşsiz katılıyordu.

Gül de konukları eşsiz karşılıyordu. Ancak 2010’da resepsiyon teke indirildi ve Gül konukları eşli karşıladı. CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çift resepsiyonu tek resepsiyona indirmesi kararının ardından türban hassasiyeti ve Cumhurbaşkanı Gül’ün “tarafsız olmadığı” gerekçesiyle resepsiyona katılmama kararı almıştı. geçen yıl aldığı resepsiyona katılmama kararını bu yıl da devam ettirecek.

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun, resepsiyona katılmaması için de, “Henüz yeni, Siyasete alışacak” açıklaması yapmıştı. Kılıçdaroğlu da resepsiyona katılmama gerekçelerinin türban olmadığını kaydederek, “29 Ekim’i halkla beraber kutlayacağız” demiş, İstanbul’da vatandaşlarla buluşmuştu. Resepsiyona parti yönetiminden katılım olmamış, ancak CHP’den dönemin milletvekilleri Ahmet Tan ve Harun Öztürk katılmıştı.

Komuta kademesi

Geçen yıl dönemin Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanları, konukları eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte karşılayan Cumhurbaşkanı Gül’ün resepsiyonuna katılmamış ve orduevinde alternatif bir resepsiyon düzenlemişti. Bu yıl ise yeni komuta kademesinin 29 Ekim resepsiyonu konusundaki tavrı, siyasi kulislerin merak konusu oldu. 30 Ağustos’ta kutlamaların kabulünü “Başkomutan” sıfatıyla Cumhurbaşkanı Gül’e bırakan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in tümü yeni atanan kuvvet komutanlarıyla birlikte resepsiyona katılacakları belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu sınır birliklerini ziyaret edecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sınır ötesi hava operasyonuna da katılan sınır birliklerinden birini ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu’nun bayram tatilinin son gününde birlik ziyareti yapmak istediğini bizzat kendisinin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e ilettiği belirtildi.

CHP liderinin hangi birliğe gideceği, güvenlik gerekçesiyle gizli tutuldu. CHP lideri bugün uçakla Van’a gidecek, oradan askeri bir helikopter ile sınır birliğine gidecek. Kılıçdaroğlu sınır birliğinde subay, astsubay, erbaş ve erlerle bayramlaşacak, öğle yemeğini de mehmetçiklerle beraber yiyecek. Ziyarette Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcılarından Birgül Ayman Güler ve Yakup Akkaya eşlik edecek.

Heyet Suriye’de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun başkanlığındaki CHP heyeti ise bugün Suriye’ye gidecek. Suriye’de yaşanan olayların mahiyeti ve nedenleri hakkında birinci elden bilgi edinmek amacıyla Loğoğlu başkanlığında, CHP milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Mehmet Ali Edipoğlu, Refik Eryılmaz ve Ali Serindağ’dan oluşan heyet, bugün Suriye’ye gidecek ve salı günü dönecek. Heyeti Suriye’de parlamenterler ile görüşmeler yapacak.

Metin BOSNAKMetin BOSNAK