Bölgesel
Giriş Tarihi : 30-08-2011 10:58

PROTOKOLÜN BAYRAM MESAJLARI

Liderler 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı nedeniyle ayrı ayrı mesaj yayınladı.

PROTOKOLÜN BAYRAM MESAJLARI

Liderler 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı nedeniyle ayrı ayrı mesaj yayınladı.
 

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için yeni bir başlangıçtır. Bugün bizler de, bu şanlı tarihin mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

- Birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz. İnsan olmanın önemini hatırlatan bayramlar, dargınlıkları ve kırgınlıkları geride bırakarak, kucaklaşmak ve kaynaşmak yönünde güzel fırsatlar sunmaktadır.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Tarihten silinmek istenen milletimizin, bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan bu zafer, milli belleğimizden asla silinmeyecektir. Bugün hepimize düşen görev, Cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır.

- Bayramlarımızı bireyselleştirmek, bu günleri yalnızca tatil vesilesi kılmak, bizim kültürümüze ve bayramın ruhuna aykırıdır. Bayram sevincimizi, yaşlılarımızla, yoksul ve düşkünlerimizle de paylaşmayı asla ihmal etmeyelim.

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU: 30 Ağustos Zafer Bayramı, hem Cumhuriyete ve demokrasiye açılan bir kapı, hem de çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yoldur. 30 Ağustos, Atatürk ilke ve devrimlerinin filizlenerek kök salmaya başlayacağı sürecin yolunu açan Zafer Bayramı’nın tarihe kaydedilişidir.

- Bayramlar komşusu aç yatarken, tok yatmamak, içte ve dışta yardıma ihtiyacı olanın yardımına koşmak, acısını, üzüntüsünü dindirmeye çalışmaktır. Bayramlar dürüstlüktür, kul hakkına el uzatmamak, yetim hakkı yememektir.

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK: Demokrasimizi ve özgürlükleri daha da geliştirmek, kalkınma hamlelerini gerçekleştirerek ülkemizi muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkarmak temel hedefimizdir.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: (Kutlamaları Genelkurmay Başkanı yerine Cumhurbaşkanının kabul etmesi yönünde yapılan değişikliği eleştirerek) Zafer Bayramı’ndaki tebrikat kabul makamının değişmesi ne demokrasiye, ne de sivilleşmeye hiçbir katkı sağlamayacak, Türk ordusuna karşı yürütülen psikolojik operasyonun bir ayağı olmaktan öte bir anlam taşımayacaktır.
 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK