Teknoloji
Giriş Tarihi : 23-06-2011 09:59

KAZAN KAZAN KAZANDIRACAK

Yapay zekâyla yönetilen Kumpara.com, hem markalara hem de tüketicilere kazandıracak.

KAZAN KAZAN KAZANDIRACAK

Yapay zekâyla yönetilen Kumpara.com, hem markalara hem de tüketicilere kazandıracak.

İnternet mecrasında ve reklam alanında dünya çapında yeni bir çığır açacak “KUMPARA” adlı yepyeni proje hayata geçiyor. Bugün düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulan web sitesinin ekonomik alanda ciddi dönüşümlere aracı olabileceğini söyleyen proje ortaklarından Ali Murat Erkorkmaz, mucidi olduğu yapay zekânın da sitenin alt yapısında kullanılacağını söyledi.

Pro-Filer isimli “yapay zekâ” yazılımıyla yönetilen bir internet sitesi olan Kumpara.com, firmaların ana reklam mecralarının yanı sıra hedef kitlelerine ulaşabilecekleri destek bir mecra oluşturacak. Pro-Filer, kişilerin profillerini ve davranış biçimlerini inceleyerek firmaların gerçek hedef kitle belirlemelerine olanak veriyor.

Firmaların hedef kitlelerine doğrudan ulaşmalarına ve onlar hakkında daha detaylı bilgi almalarına olanak sağlayacak sistemde, firmaların yanı sıra tüketici de kazanacak. Sistem, firmaların reklam ve tanıtım bütçelerinin bir bölümünü hedef kitleleri ile paylaşmaları esasına dayanıyor.

Kumpara.com’a üye olan bireysel kullanıcılar, firmaların internet sitelerine yönlendirilerek ürün ve kampanyaları hakkında bilgi edinirken aynı zamanda aylık gelirlerini yükseltip yaşam standartlarını geliştirebilecekler.

Kısa bir süre sonra hayata geçecek olan bu önemli projenin uluslararası yapılanmasının 2011’in son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Kumpara.com’un fikir babası ve kurucu ortağı olan Ali Murat Erkorkmaz, Compischo adlı ünlü yapay zekâ yazılımıyla da tanınıyor ve ileri yazılım teknolojileri otoriteleri tarafından dünyadaki ilk üç bilim insanı arasında gösteriliyor. Erkorkmaz, 1984-1988 yılları arasında NASA için projeler üretmiş ve NASA’nın dergisine kapak olmuştu.
 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK