Politika
Giriş Tarihi : 19-05-2023 23:16

Erdoğan: Aman ha, zafer sarhoşluğu içerisinde yola devam edemeyiz

Seçimin ikinci turu için daha çok çalışılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aman ha, zafer sarhoşluğu içerisinde yola devam edemeyiz" dedi.

Erdoğan: Aman ha, zafer sarhoşluğu içerisinde yola devam edemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da "Hemşeri Dernekleri Buluşması" programında konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için destek isteyen Erdoğan, "Hemşehri dernekleri olarak çok daha yüksek katılım bekliyorum. Sonuçlar belli olana kadar sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor. Rehavet olmaz. 'Ya biz zaten birinci turda bunu kazandık'... Aman ha! Zafer sarhoşluğu içerisinde yola devam edemeyiz. Çok çalışacağız" diye konuştu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar dış kaynak getirme vaadine değinen Erdoğan, "Londra'nın tefecilerinden borç alacaklarmış. Bay bay Kemal onlar sana delikli kuruş bile vermezler. Onlar kime borç vereceklerini de çok iyi bilirler" dedi.

"Ülkemizin en büyük ekonomik ortağı Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılarak Batı ne istiyorlarsa onu yapacağız dediler" diyen Erdoğan, "Bay bay Kemal Batı'nın ne istediği değil, Türkiye ne isterse biz onu yaparız. Biz ne güne duruyoruz yahu. 'Batı ne isterse biz onu yapacağız'... Lafa bak, anlayışa bak, kafaya bak. Böyle bir şey bizim asla siyaset kitabımızda yer almaz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

'İKTİDAR OLMAK ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEKTİR'

"Siyaset çetin bir imtihandır, hele iktidar adete ateşten gömlek giymektir. Biz ise siyasette neredeyse yarım asırdır milletimizin huzurundayız. Aynı şekilde 21 yılı bulan iktidarlarımız boyunca onca sınamadan geçtik. Bugün alnı ak bir şekilde karşınızda durabiliyoruz. Bunun sırrına ermek isteyenlerin önce milletimizle, sizlerle aramızdaki gönül bağını idrak etmesi gerekiyor. Aramızdaki muhabbeti anlayamayanların her yenilgi sonrası millete hakaret etmeleri sadece kendi karakter fukaralıklarını gösterir."

'SEÇİM GECESİNİN ARDINDAN YAŞANANLARI GÖRDÜNÜZ'

"Seçim gecesinin ardından yaşananları sizler de gördünüz. Hepsi bir yana sadece depremzedelere yapılan saygısızlık bile bunların kabahat hanesini ağzına kadar doldurmaya yeter.

Biz depremzede kardeşlerimiz için geceli gündüzlü çalışırken bunlar ne yaptı? Yürüttükleri küçük çalışmaları büyütüp reklam malzemesi haline getirmek dışında bunlar ne yaptı? Deprem yıkıntıları önünde turistik fotoğraflar çektirmek, milletin acısını umursamadan şov yapmak dışında bunlar ne yaptı?"

'BİZ YARALARI SARIYORUZ, ONLAR OLMASA DA OLUR'

"Hadi bir işe yaramamalarını anladık, biz tüm kurumlarımızla, belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla depremzedelerimizin yaralarını zaten sarıyoruz. Onlar olsa da olur olmasa da olur. Peki seçimden sonra utanmadan, arlanmadan depremzede kardeşlerimize bırakınız siyasete, ahlaka, insanlığa sığmayacak hakaretler etmelerine ne diyeceğiz? Bunların gerçek yüzü işte bu."

'FAŞİZM BUNLARIN RUHUNA SİRAYET ETMİŞ'

"Siz onlara tabi olursanız, kendi deyimleriyle tıpış tıpış gidip oyunuzu verirseniz ne ala. Yok kendi iradenizle farklı bir karar verirseniz, dünyayı başınıza yıkar, etmedik hakaret, etmedik densizlik bırakmazlar. 

Faşizmin bunların ruhuna sirayet etmiş. Gerçi bölücü örgütler, FETÖ'cülerle, tefecilerle, küresel medyayla, emperyalistlerle yol yürüyenlerden başka ne beklenebilir ki? Bunlar talimatı Kandil'den alıyor, terör örgütünün şehirdeki uzantılardan. Biz talimatı nereden alıyoruz? Allah'tan ve milletten. Bizim çizgimiz bu. Başka bir çizgi yanımıza yaklaşamaz."

'DEFNE'DE HASTEMİZİ YAPTIK, KİMİN NE OY ALDIĞINA BAKMAYIZ'

"Defne'de CHP yüzde 80 oy aldı, biz yüzde 20 daha da düşük olabilir. Ama biz hastaneyi yaptık, onlara rağmen yaptık. Pazar günü de inşallah açılışını yapacağız. Çünkü biz kime ne kadar oy çıkmış buna bakmayız. Biz 'İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır' hükmü gereği hareket ediyoruz.

Milletimiz 14 Mayıs'taki iradesiyle hangi maskeyi takarlarsa taksınlar, hangi takiyeyi yaparlarsa yapsınlar bunların gerçek yüzünü gördüğünü bir kez daha ispatlamıştır. Biz en başından beri milletimizin verdiği her kararın başımızın üstünde yeri var dedik. Peki bunlar ne dediler? 'Yıkacağız' dediler. Bizim ülkemize kazandırdığımız eserleri yıkacaklar."

'BENİM POLİSİM, ASKERİM SANA BÖYLE BİR FIRSATI VERMEZ'

"'Geri çekileceğiz' dediler. Nereden geri çekilecekler? Türkiye'nin sınırlarını terör örgütlerinden korumak için kurduğu güvenlik koridorlarından çekilecekler, kafaya bak. Benim polisim, askerim zannediyor musun sen, böyle bir fırsatı bulduğunda sana müsaade edecek. Ne polisim ne jandarmam ne askerim sana böyle bir fırsatı Allah'ın izniyle böyle vermez.

Cezaevindeki PKK'lıları, FETÖ'cüleri, Gezicileri, Selo'yu serbest bırakacaklar. Bu ülke hukuk devletiyse, bu ülkede hukuk varsa Allah'ın izniyle biz de işin başında olduğumuz sürece adalet, hukuktan başka hiçbir mekanizma çalışmaz ve en ufak bir adım da atılmaz."

'LONDRA'NIN TEFECİLERİ KİM BORÇ VERECEĞİNİ BİLİR, SANA VERMEZLER'

"Bu ülkede, millete, kamuda, siyasete, sivil toplum hizmetinde bulunmuş kim varsa onların yakasına yapışacaklar. 'Borç alacağız' dediler, kimden borç alacaklar? Asırlardır bu ülkenin iliğini, kemiğini sömüren bizim 10 yıl önce tüm ilişkiyi kestiğimiz tefecilerden borç alacaklar. Londra'nın tefecilerinden borç alacaklarmış. Bay bay Kemal onlar sana delikli kuruş bile vermezler. Onlar kime borç vereceklerini de çok iyi bilirler."

'F-16, F-35'LERLE İLGİLİ ADAM GİBİ DURDUK'

"'İlişkilerimizi yeniden düzenleyeceğiz' dediler. Bir taraftan Rusya'ya saldıracaksın, öbür taraftan ilişkilerimizi yeniden düzenleyeceğiz dediler. Ne dedi Rusya'nın sözcüsü, 'İspat et' dedi. Çünkü siyasette böyle bir yolda olan insan bu tür gafı yapmaz. Biz Batı'nın bütün ülkeleriyle de görüşürüz, Amerika'yla da, Rusya'yla da, Çin'le de görüşürüz. Hepsiyle görüşmelerimizi yaptık ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı olarak yaptık. Hiçbirini dışlamadık.

Amerika 'S-400'leri geri ver' dedi. Biz 'Hayır' dedik. Siz Patriot'ları verseydiniz, vermiş olsaydınız zaten bu yola tevessül etmeyecektik. F-16, F-35'lerle ilgili adam gibi durduk ve duruşumuzdan taviz vermedik."

'LAFA BAK, KAFAYA BAK'

"Ülkemizin en büyük ekonomik ortağı Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılarak Batı ne istiyorlarsa onu yapacağız dediler. Bay bay Kemal Batı'nın ne istediği değil, Türkiye ne isterse biz onu yaparız. Biz ne güne duruyoruz yahu. 'Batı ne isterse biz onu yapacağız'... Lafa bak, anlayışa bak, kafaya bak. Böyle bir şey bizim asla siyaset kitabımızda yer almaz."

'SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ, REHAVET OLMAZ'

"Hemşehri dernekleri olarak çok daha yüksek katılım bekliyorum. Sonuçlar belli olana kadar sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor. Rehavet olmaz. 'Ya biz zaten birinci turda bunu kazandık'... Aman ha! Zafer sarhoşluğu içerisinde yola devam edemeyiz. Çok çalışacağız, ben size inanıyorum, size güveniyorum. Bizi hiçbir mücadelemize yalnız bırakmadınız." 

AdminAdmin