Politika
Giriş Tarihi : 08-03-2023 18:59

İşte AK Parti'nin seçim takvimi! İstifa, müracaat ve temayül tarihleri belli oldu

14 Mayıs'ta yapılması planlanan genel seçimler öncesinde AK Parti'nin seçim takvimi belli oldu. İstifaların ne zaman verileceği, aday müracaatlarının ne zaman alınacağı, teşkilat temayül yoklaması tarihleri ve milletvekili aday listelerinin açıklanmasına dair tarihler açıklandı. AYRINTILAR...

İşte AK Parti'nin seçim takvimi! İstifa, müracaat ve temayül tarihleri belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs olarak açıkladığı genel seçim tarihinin 10 Mart günü ilan edileceği duyurulmuştu.
11 Mart'ta Resmî Gazete'de yayınlanacak olan Cumhurbaşkanı kararıyla seçim süreci resmen başlamış olacak.

AK Parti'de bu tarihten sonra izlenecek yol haritası da belli oldu.
Dün TBMM'de düzenlenen AK Parti Kapalı Grup Toplantısında Milletvekillerine partinin seçim takvimine ilişkin broşür dağıtıldı.

O broşürde aday olmak için istifa edeceklerin istifalarını ne zaman vereceği, AK Parti'nin aday müracaatlarını ne zaman alıacağı, teşkilat temayül yoklaması tarihleri ve milletvekili aday listelerinin açıklanmasına dair tarihler yer alıyor.

PARTİ GÖREVİNDEN İSTİFA TARİHİ BELLİ OLDU
Buna göre 11 Mart'ta seçim kararının Resmî Gazete'de ilan edilmesinin ardından 11-17 Mart arasında teşkilat görevlerinden istifa edeceklerin istifalarını sunması gerekiyor.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN 17 MART, TEMAYÜL YOKLAMASI 18-19 MARTTA
AK Parti, milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin müracaatlarını da 11-17 Mart tarihleri arasında alacak.

18-19 Mart tarihlerinde ülke genelindeki teşkilatlarda temayül yoklaması yapılacak.

KOMİSYONLAR ÇALIŞACAK
21-27 Mart arasında milletvekili adaylarının belirlenmesi amacıyla AK Parti Seçim İşleri Başkanlığının alt komisyon çalışmaları, 29 Mart - 8 Nisan arasında da üst komisyon çalışmaları yapılacak.

3 Nisan'da Cumhurbaşkanı aday listelerinin açıklanmasının ardından 8 Nisan'da da milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilecek.

 

AdminAdmin