Gündem
Giriş Tarihi : 06-03-2023 00:29

İYİ Parti için süreç yeniden başlayabilir

Siyasetin nabzı hızlı atıyor. Sıcak gelişmeler birbirini izliyor. Kulislerdeki bazı haberlere göre; Türkiye yarından itibaren yeni bir sürecin başladığına tanıklık edebilir.

İYİ Parti için süreç yeniden başlayabilir

İYİ Parti kaynaklarından sızan bilgilere göre sürecin yeniden başlaması için girişimler olabilir.

Ankara kulisleri kaynıyor. Kulislere sürekli yeni bilgiler sızıyor. Kulislerde bu akşam konuşulanlar ise siyasetin yarınki gündemine damga vurabilir.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına onay vermedi masadan kalktı. Şimdi gözler bundan sonra ne olacağında.

İYİ Partili Hasan Subaşı: Altılı Masa'nın devam etmesi, halkın büyük çoğunluğunun dileği...

Sürecin yeniden başlamasıyla ilgili işaretlerden biri de İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı'ndan geldi. Subaşı, "Orta yerdeki sorunlar aşılamaz değildir" değerlendirmesinde bulundu.

İyi Parti milletvekili Hasan Subaşı, "Orta yerdeki sorunlar aşılamaz değildir. Bugüne kadar çok zorlu bir süreci aşan liderlerin 6'lı masa olarak yoluna devam etmesi, halkın büyük çoğunluğunun dileğidir" görüşünü dile getirdi.

"Biz masadayız diğerleri kalktı"

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez de yaptığı açıklamada, "Biz 5'imiz yola devam ederiz yoksa masadan kalkın tavrı ortaya çıktı. Masadan ayrılma söz konusu değil; biz masadayız fakat masadan kalkan 5 kişi var" değerlendirmesinde bulundu.

Meral Akşener aday olacak mı?

Merak edilen bir başka konu da Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı. Parti yetkilileri bu sorulara "henüz konuşulmadı" yanıtını verdi .

Aynı istikamette devam kararı

5 parti liderinin ilk kez İYİ Parti lideri Meral Akşener olmadan bir araya geldiği toplantı 4,5 saat sürdü. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemizin tüm toplum kesimlerinin en geniş yelpazede temsil edildiği ve bizatihi milletimizin kurduğu masamız ilk gün hangi ilke ve hedefler doğrultusunda kurulduysa, bugün de yine aynı istikamette çalışmalarına devam etme kararlılığındadır" değerlendirmesinde bulunuldu.

"Hiçbir gelişme milletimizin deprem felaketi dolayısıyla yaşamakta olduğu acıların ve bu acılara sebep olan yönetim zafiyetinin üstünü örtemez" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, bütün bu yönetim zafiyetlerine son vereceğimizi ve ayrıca tüm vatandaşlarımızı güvenli şehirlerde ve güvenli konutlarda yaşatmak için gerekli tedbirleri alacağımızı taahhüt ediyoruz. Millet İttifakı'nın belediye başkanları da şimdiden bu taahhütlerin gereğini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir."

Cumhurbaşkanı adayı 6 Mart'ta açıklanacak

İlk günden itibaren ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile bir süreç yürütüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni bir dönemin şafağında olduğumuzun bilinciyle; bu topraklarda umudu yeniden yeşertecek ve güzel ülkemizde insan onuruna yaraşır hayat şartlarını hep birlikte tesis edeceğiz. Düne ve bugüne sıkışmadan, 'Yarının Türkiye'sini inşa ve ihya etmekte kararlıyız. Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz.

"Hedefimiz kaybedeni olmayan bir zaferdir"

Hedefimiz, kaybedeni olmayan bir zaferdir. Bu çerçevede; bir önceki toplantımızda karara vardığımız gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız."

'Milletin isteği kabul edilirse masaya dönerim'

Habertürk'te yayınlanan Açık ve Net programında Sevilay Yılman, Meral Akşener ile görüşmesini anlattı.

Yılman, Akşener ile yaptığı görüşmede konuşulanları aktardı:

"Ben kişisel çıkarlarım için hiç kimseyle pazarlık yapmadım. Eğer öyle bir şey düşünüyorlarsa gelsin evimi taşlasınlar.

Biz bu seçimi almalıyız dedim. Almak için de araştırma şirketlerinin yaptığı iki ismi koydum. Biri Ekrem İmamoğlu biri Mansur Yavaş. Bu seçimi kazanmak istiyorsak bunlardan biriyle yola çıkmalıyız dedim. Kim olursa olsun biz bütün gücümüzle varız dedim. Masa ya da Kemal bey, benim değil milletin bu istediği kabul ederse gurur yapmadan o masaya geri dönerim"

AdminAdmin