Politika
Giriş Tarihi : 19-12-2022 15:50

Erdoğan'dan muhalefete kadın üye sayısı tepkisi: Hepsi patır patır dökülüyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Kadın Emeği Zirvesi'nde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'dan muhalefete kadın üye sayısı tepkisi: Hepsi patır patır dökülüyor

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Kadın Emeği programının bir kez daha ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşlarımız iş sahibi olmaya çalışan kadınlara destek oldu. Kadınlarımızın gayretine hayran olmamak elde değil. Kadınlarımızın, bizim tüm reformlarımızda emeği ve katkısı vardır. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da sizlerle kuracağız.

Az önce kadın kardeşlerimizin girişimci ruhunu gördük. Kadınlarımıza daha fazla destek vermekte kararlıyız. Girişimcilik desteklerimizin önemli bir bölümünü kadınlarımızın kullanmasını görmekten mutluyuz.

Bir de müjde vereceğiz. Hazine destekli kefalet sistemiyle daha etkili kullanılacak bir sistem yapıyoruz. Yeterli imkana sahip olmayan firmalara yüzde 15 oranında Hazine destekli kefalet sağlıyoruz. Kadın kooperatiflerimize de 2 milyar liralık kefalet paketi tahsis ettik.

Kadınlar da ülkenin kalkınmasına destek verecek. Kadınları yaradılışından gelen zenginliklerinden soyutlayıp sadece bir meta haline getirmek isteyenlere verilecek en güzel cevap budur. Kadınları dışlayan bir toplum potansiyelinin yarısından vazgeçmiştir. Bizim böyle bir kısır düşüncemiz olamaz. Bizim erkeği, kadını, engellisiyle her vatandaşımızın birikimine ihtiyacı var.

Bugün kadın kollarının bizim gibi güçlü olduğu bir parti yok. Gerek kadın gerek gençlik kollarıyla en güçlü parti biziz. Sorun muhalefete sizin kadın üyeniz kaç diye. Hepsi patır patır dökülür.

AYRINTILAR GELECEK...

AdminAdmin