Gündem
Giriş Tarihi : 02-12-2022 21:36

Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Birileri yaydıkları karamsarlık havasıyla ülkemizin üzerini tekrar emperyalist emellere hizmet eden kül katmanıyla örtmek isteseler de başaramayacaklar" dedi.

Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri programında konuşma yapıyor. Konuşması sırasında Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

"Dava adamı Necip Fazıl Kısakürek'i hasretle yad ediyorum. Eserleri ve mücadelesi ile nesillerin ruhunu beslediği için Rabbim ondan razı olsun. Zor zamanlarda dik duruş sergilemek herkesin harcı değil. Bugün tatlı su mücahitliği yapanlara bakmayın, bunların hiçbiri zalim karşısında konuşamaz, zulüm karşısında direnemez. Gerektiğinde hayatı pahasına davasını sahiplenip çilesini çekemez.

Milletler; dirayetli liderler ve üreten bilim, kültür, sanat insanlarına sahip oldukça yükselir; bunları kaybettikçe de geriler. Bazı dönemlerde üzeri küllense de bu vasıfları taşıyan bir millet, eninde sonunda o beklenen şahlanışı gösterir.

Birileri yaydıkları karamsarlık havasıyla ülkemizin üzerini tekrar emperyalist emellere hizmet eden kül katmanıyla örtmek isteseler de başaramayacaklar. Son 10 yılda yaşadığımız her hadise milletimizin istiklali ve istikbali uğruna neler yapabileceğini bizlere gösterdi.

Bugün Türkiye Yüzyılı diyerek milletimizin önüne yeni bir vizyon koyarken, aynı zamanda Üstad'ın (Necip Fazıl) da hayalini hayata geçiriyoruz."

Bugün, ülkemizin ilim, sanat ve kültür hayatına yön veren siz kıymetli dostlarımla buluşmanın bahtiyarlığı içindeyim. Ödüllerini takdim edeceğimiz sanat erbabı kardeşlerimizi gönülden tebrik ediyorum."

AdminAdmin