Sivas
Giriş Tarihi : 04-10-2022 19:37   Güncelleme : 04-10-2022 19:48

İYİ Parti seçim öncesi kongreye gidiyor!

İYİ Parti, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kongre yapacak. Kongre süreci dün 3 Ekim'de başladı.

İYİ Parti seçim öncesi kongreye gidiyor!

İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısında, kurul üyeleri ve milletvekillerinin, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi başta olmak üzere gündeme ilişkin görüşleri alındı. Toplantıdan, 3. Olağan Kongre'ye hazırlık çerçevesinde ilçe ve il kongrelerinin 3 Ekim'de başlaması kararı alındı.

PARTİ VİTRİNİNDEKİ İSİMLER DEĞİŞTİRİLECEK
Kongre sürecinde yeni isimlerin katılımıyla parti vitrinin değiştirilmesi hedefleniyor. Seçim öncesi milletvekili adayı olmayı düşünen il başkanlarının kongrede değiştirilmesi ve yeni isimlere görev verilmesi planlar arasında. 2. Olağan Kongresini 20 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştiren İYİ Parti, Siyasi Partiler Kanunu'nda yer alan "Kongre suresi iki yıldan az ve üç yıldan fazla olamaz" madde gereği kongreye sürecine girmiş durumda.

SİVAS'TA DURUM NEDİR?

Sivas'ta geçtiğimiz aylarda görevden alınan eski İl Başkanı Yusuf Koç'un sosyal medya aracılıyla adaylığı açıkladı. Mevcut İl Başkanı Volkan Karasu'nun bu anlamda bu güne kadar bir açıklama ve bilgilendirme yapmayışı parti seçmemi arasında hordanmalara neden olurken, Karasu'dan açıklama bekleniyor.

AdminAdmin