Gündem
Giriş Tarihi : 18-03-2021 17:45

Bahçeli 10. kez MHP Genel Başkanı seçildi

Bin 277 delegenin oyunu alan Devlet Bahçeli yeniden MHP Genel Başkanı seçildi. Bahçeli bu koltuğa 10. kez oturmuş oldu.

Bahçeli 10. kez MHP Genel Başkanı seçildi

MHP 13. Olağan Kurultayı'nda Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi. Bahçeli, tek aday olarak girdiği 13. Olağan Büyük Kurultay'da 1277 oy aldı.

Bahçeli böylece 10. kez genel başkanlık koltuğuna oturmuş oldu.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin sunuş konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından, Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Mali Raporların ibrası gerçekleştirildi.

Raporlar oy birliği ile kabul edildi. Oylama işlemi tamamlandı. 1277 oy alan Devlet Bahçeli yeniden genel başkan seçildi.

MHP'de Merkez Yönetim Kurulu Aday listesi belli oldu. 

İşte Devlet Bahçeli'nin tek aday olduğu kurultayda MYK aday listesi:

 

TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Bahçeli partisinin 13. Olağan Kurultayı'nda yeniden genel başka seçilmesinin ardından konuşma gerçekleştirdi.

Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şöyle oldu:

Bir kez daha mahcup ettiniz. Algı oyunlarını buruşturup attınız. Milliyetçi hareket uyarmaktadır, al bayraklı toprak yalnız değildir, MHP ayaktadır, Cumhur İttifakı vatan nöbetindedir. 52 yıllık siyaset mücadelemiz akılla ve imanla karılmıştır. Her kazanım siyasi hayatımızın kemer taşıdır. Başkaları gibi zihinlerimiz ipotekli değildir. Neyi inandıysak onu söyledik. Bugüne kadar çiğimizde kırıklık yaşanmadı. Siyasi istikrar için çalıştık.

MHP’nin şerefli mücadele tarihini Türk milletinin bekasını yaşatmaya hazır olan ülkücü ömürler yazmıştır. MHP haysiyet ve huzurun adresidir. MHP ve Cumhur İttifakı Türkiye’dir.

Bütün şehitlerimizi bu vesile ile hürmetle anıyorum.

Aziz dava arkadaşlarım, şahsımı bir kez daha genel başkanlığa layık gördünüz. Teşekkür ediyorum. Görevimi heyecanla gururla devam ettireceğim. Ülkemizin her köşesinden gelen vefakâr ülkücü kardeşlerime, büyük Türk milletine katkısından desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.

Üstlendiğim tarihi ve zor görevi onurla inançla yerine getirmeye devam edeceğim. Emin olun muhalefete muhtaç olmayacağız. 

AdminAdmin