Gündem
Giriş Tarihi : 04-02-2021 14:06

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan flaş 'ittifak', 'seçim sistemi', 'Anayasa' ve 'Boğaziçi protestoları' açıklaması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına katılan öğrencilere 'terörist' denmesiyle ilgili, "Bir kişinin terörist sayılabilmesi için mahkeme kararı lazım. Dava açılırsa tazminat ödemek zorundalar" dedi.

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan flaş 'ittifak', 'seçim sistemi', 'Anayasa' ve 'Boğaziçi protestoları' açıklaması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına katılan öğrencilere 'terörist' denmesiyle ilgili, "Bir kişinin terörist sayılabilmesi için mahkeme kararı lazım. Dava açılırsa tazminat ödemek zorundalar" dedi.

Karamollaoğlu, "Yeni anaysa çalışmasıyla ilgili konular ikili görüşmede ele alındı mı? Ortak bir müzakere sürdürülecek mi" sorusuna, "Bizim, önümüzde hafta ilk taslağımız hazır olur diye ümit ediyorum. Görüş bildiririz mutlaka." yanıtını verdi.

Boğaziçi eylemleriyle ilgili açıklama yapan Karamollaoğlu, "Ben sadece şunu söylemek istiyorum, Sayın Erdoğan'ın 2000'li yılların başında gençlere  yönelik birkaç tane konuşması var; "Direnin, pes etmeyin hangi baskı yapılırsa yapılsın, hakkınızı arayın" diye. Çok şiddetli ifadeler kullanmış. Bence onu tekrar tekrar gündeme getirip kendisinin de geçmişteki söylemlerini dinlemesine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu hükümetin seçim sistemi değişikliği hazırlıkları ile ilgili, "Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan bir kişi ben iktidarımı nasıl korurum diye bir düşünceye giriyorsa baştan kaybetmiştir. 50+1 oldu, bunu nasıl düşürürüz diye bir arayışa giriyorsa artık ülkeyi yönetemez, kendisini ve koltuğunu düşünür" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Belli konularda farklı düşünebiliriz ama ortak çabalarımız var. Türkiye'nin gerçek gündemi aslında pahalılık. Türkiye'nin bu kutuplaşmadan çıkması lazım. Bu tartışmayı başlatabilmeniz için öncelikle var olan anayasaya uymanız gerekir. Biz mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz? AYM'nin kararlarının uygulanmadığı bir ülkedeyiz biz.

Hak arama ve adalet kavramı üzerinden yeni bir düşünceyi, zihniyet değişikliğini gerçekleştirmek zorundayız. Erdoğan bunu kabul eder mi? Edeceğini sanmıyorum.

Önemli olan var olana uyacaksınız ve onu mükemmel hale getireceksiniz. Yasalara saygılı olmamız lazım, hukukun üstünlüğüne inanmamız lazım.

HDP İLE GÖRÜŞME

Yasalara göre kurulan bütün siyasi partiler zaman zaman bir araya gelmek, konuşmak durumundadırlar. Demokrasinin gereği budur zaten. Bir siyasi partiyi düşmanlaştırmak doğru değildir. Düşmanlaştırmak demokrasiye karşı çıkmak demektir. HDP bir siyasi partidir, bizimle görüşmek isterse görüşürüz. Düşüncelerimizi paylaşırız. Onlar ayrı parti, biz ayrı partiyiz. Şu aşamada bir ittifak, ittifak arayışı söz konusu değil.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Bütün evlatlar bizim evlatlarımız. Çok iyi koşullarda yetişmelerini isteriz. Atama doğru değildir. Orada hocalar, öğrenciler, mezunlar karşı çıkıyor. Kimse rektörle çalışmak istemiyor. Olmuyorsa ayrılırsınız, gerginliğe ortam hazırlamazsınız. O görevde olmak ne katacak size? Herkesin reddettiği bir görevde olmak size ne katacak? Hepimizin oturup sağ duyu ile düşünmesi lazım. Öğrenciler ne yaptılar Allah aşkına? Toplantı ve gösteri yaptılar. Anayasal hak. Bir büyüklük yap, ayrıl. Yarın çocukların yüzüne nasıl bakacak? Bu çocuklara ben memleketimizin evlatları dedim. Terörist diyorlar, suç. Bir kişinin terörist sayılabilmesi için mahkeme kararı lazım. Dava açılırsa tazminat ödemek zorundalar. Gençler bazen bizim düşündüğümüzden aşırı hareketler de yapabilirler. Bizim bunu anlayışla karşılamamız lazım.

ENİS BERBEROĞLU KARARI

AYM kararının uygulanmaması söz konusu. TBMM Başkanı'yla konuştuk, uygulayacak. Anayasada açık net hüküm var. Yasama, yargı, yürütmeyi bağlar bu kararlar. Emredici hüküm.

CHP'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Hiç kimse CHP'nin inandığı yoldan, kurucu değerlerden vazgeçtiğini düşünemez. CHP'yi CHP'lilerin seçtiği kadrolar yönetiyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MELİH BULU'YA YANIT

Bu kadar dünyadan kopuk bir insanın Boğaziçi Üniversitesi gibi bir üniversiteyi yönetmesi zaten mümkün değildir. Hukuku bilmiyor, kendi tabi olduğu hukuku bilmiyor. Allah akıl fikir versin. Akıllı bir adamsa görevi bırakır. Çoluk çocuğuna hesap vermek için ayrılır.

KABE FOTOĞRAFI

Kutsallarımız bizim için değerlidir. Hepimiz toplumun kutsal değerlerine saygı göstermek zorundayız. Orada bir provokasyon var. O tabloyu yere atan, fotoğrafını çeken, servis eden kişi provokatördür. Onun bulunması lazım. Rektörü istemememek ayrı bir şeydir, bu tablo ayrı bir şeydir.

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ

Ben sadece şunu söylemek istiyorum, Sayın Erdoğan'ın 2000'li yılların başında gençlere  yönelik birkaç tane konuşması var; "Direnin, pes etmeyin hangi baskı yapılırsa yapılsın, hakkınızı arayın" diye. Çok şiddetli ifadeler kullanmış. Bence onu tekrar tekrar gündeme getirip kendisinin de geçmişteki söylemlerini dinlemesine ihtiyaç var. Yani bugünkü gençleri itham ederken, o teşvik etmiş onu okumuşlardır gençler mutlaka. 

HDP İLE GÖRÜŞMELER

Osman Öcalan'ın seçimler esnasında, aranan bir insanın TRT'de nasıl konuşturulduğu gündeme gelmedi. Bu tip meselelere değinirken çifte standarttan biraz kaçınırak yaklaşmak gerek kanaatindeyim. Biz hiçbir zaman teörere bulaşmış olan kesimleri aklayacak bir ifade kullanmadık, kullanmayız. Hiçbir zaman, teröre bulaşmış insanlarla bir araya gelmedik. 

GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK, MİLLETİ MEŞGUL EDİYORLAR

Bunlar doğrudan doğruya gündemi değiştirmeye yönelik. Meclis'te çoğunluğu bulamayacakları neredeyse kesinken, milleti meşgul ediyorlar. Yönetmeliklerde yapılacak değişikliklerden önce zihniyet değişikliğine ihtiyaç var, zihniyet değişmeden hiçbir şeyin değişmesi mümkün değil.

AdminAdmin