Gündem
Giriş Tarihi : 29-12-2020 01:40

Yılın son kabine toplantısı sona erdi

Yılın son kabine toplantısının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan, aşıların Türkiye'ye ne zaman ulaşacağını açıkladı.

Yılın son kabine toplantısı sona erdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği kabine toplantısı sona erdi.

Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

Bugün dijitalleşmenin ayrılmaz bir parçası olan siber güvenliği de görüştük. Evimizde her alanda kullandığımız dijital teknolojiler ile siber saldırılar da tehdit oluşturuyor. Esasen savunma sanayi projelerimizin temel bileşenleri arasında temel bileşenler ilk sıralarda yer alıyor. Devletler, vatandaşların dijital güvenliklerini de korumak mecburiyetindedir. 7 yıl önce ulusal siber saldırılara müdahale ekibi ile ilk adımı atmıştık. Ülkemizin siber politikalarını kapsamlı ve bütüncül bir anlayışla yenileme konusunda adımı attık.

Mavi Vatan'dan siber uzaya kadar her sahada egemenlik haklarımıza sahip çıkacağız.

Salgın döneminde gıda üretimi ve tedariki konuşuluyor. Yaşadığımız kuraklık, bunu daha da anlamlı hale gelmiştir. Yüzde 60 daha fazla gıda üretimi yapılması gerekiyor. Tarımda geçtiğimiz yüzyılın üretim anlayışı ile bugün arasında fark bulunuyor. Bugün ile bir asır sonrasında daha büyük farklılık da çıkacaktır. Bugün 140 ülke, başka yerlerde toprak kiralayarak geleceklerini garanti altına alıyorlar. Türkiye kendi yüzölçümünün 3 katı toprak kiralamıştır. Toprak kiralamada amaç bir asır sonrasının taleplerine hazırlık yapmaktır. Böyle bir derdi olmayanlar ülkemizin niye Sudan’da Nijer’de toprak kiraladığını anlayamıyor. Sadece anlamakla kalmıyor, bize ithamlarda bulunuyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde iktidarlar böyle ithamlara maruz kalmıyorlar. Bu çapsız zihniyet, hastanelerden enerji santrallerine kadar her konuda karşımıza çıkıyorlar. Tamamı çarpıtma olan yöntemlerle gündem oluşturmaya çalışan bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz. Milletimize olan sorumluluk gereği hakikatleri tek tek anlatma mecburiyetindeyiz.

Biz bu cahillerle dost değiliz ama cahilliklerini ifşa edene kadar da kendileri ile muhatap olmaya devam edeceğiz. Eli nasırlı, eli terli, kalbi imanlı tüm çiftçilerimize şükranlarımızı şahsım ve milletim adına sunuyorum. Emeklerinin karşılığını vermek için 18 yıldan bu yana çalışıyoruz. Türkiye’nin Avrupa’dan Asya’ya toprakları kendi ihtiyacını karşılayacak tarımsal üretimine imkan sağlıyor. Yapılan altyapı yatırımları sayesinde ülkemiz ihracatçı konumuna gelmiştir. Sadece kendi üretimimize bağlı kalırsak, böylesine büyük bir gıda ihracatçısı olanayız. Türkiye geçtiğimiz 18 yılda tarımsal milli gelirini, 37 milyar lirada 278 milyar liraya yükselterek Avrupa’da ilk sıraya yerleşmiştir. Geçtiğimiz yıl 18 milyon dolar gelir ettik. Temel gıda ürünlerinden olan un ihracatında birinci, makarna ihracatında ikinci sıradayız. Çiftçimize verdiğimiz destekleri 12 kat artırarak bitkisel üretimimize yükselttik. Çiftçimize 22 milyar lira destek verdik. Tarımsal üretimdeki artış öyle kendi kendine gerçekleşmiyor. Çok büyük sulama projelerini hayata geçirdik. Biz son 18 yılda sulama amaçlı 600 baraj inşa ettik. Sadece bu yatırımlar için 254 milyar lira kaynak kullandık.

Kendi içlerindeki taciz, tecavüz, şantaj, hırsızlık işlerini örtmekten bu konulara sıra gelmedikleri anlaşılıyor. Türkiye aleyhinde alınan her kararı savunma görevini üstleniyor. AİHM ülkemizle ilgili davada kendi hukuki süreçlerinde İspanya ve İtalya'daki verdiği kararlara aykırı bir tutum sergiledi. Biz de hukuki değil, siyasi saiklerle verilen kararı uygulamayız dedik. Vay efendim sen nasıl böyle bir şey söylersin. Demek ki kendileri yetki sahibi olsalar bu terörist destekçisini hemen serbest bırakacaklar. Arkasında durdukları kim? İddianameye göre 37 adam öldürme, 29 adam öldürmeye teşebbüs, 295 hırsızlık, 15 yağma, 308 işyeri ve konut dokunulmazlığını ihlal, 13 Türk Bayrağı'nı yakma ve Atatürk'ü Koruma Kanuna muhalefet suçunun işlendiği 6-8 olaylarının baş sorumlusu.

'AŞILAR YILBAŞINDAN ÖNCE...'

Ülkemizdeki vatandaşlarımızın salgında en büyük umudu aşı çalışmalarıdır. Türkiye’nin aşı çalışmalarının gerisinde kalması kesinlikle mümkün değildir. Tüm aşı çalışmalarını yakından takip ediyor ve anlaşmaları imzalıyoruz. Çin’den sipariş edilen aşının yılbaşından önce ülkemize gönderilmesini ümit ediyoruz. Ocak ayında da Almanya’dan aşı gelmesi bekleniyor. Son 18 yılda kurduğunuz yüksek teknolojiye dayalı altyapılar ile 8 ayrı aşı çalışmasını başarı ile yürütüyoruz. Konunun her gündeme gelişinde ilgili bakanlarımıza aşı çalışmalarını yakından takip etmeleri gerektiği konusunda kesin talimat veriyorum. Kendi üretimimiz olan birden fazla aşıyı milletimizin hizmetine sokmak konusunda kararlıyız. Vatandaşlarımızı da kısıtlama tedbirlerinin yeniden artırılmasına ihtiyaç duyulmayacak şekilde maske ve mesafe konusuna uyulmasını talep ediyoruz. Okullardaki yüz yüze verdiğimiz arayı Şubat 15’e kadar uzatıyoruz. Allah’ın yardımı ile bu musibetin üstesinden tez zamanda gelmeyi ümit ediyoruz.

İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalama aşamasına geldik. Yarın bu anlaşmanın imzaları atılıyor.

AdminAdmin