Gündem
Giriş Tarihi : 24-12-2020 08:56

DİSK Başkanı Çerkezoğlu'ndan asgari ücret tepkisi

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜİK'nin komisyona sunduğu 2792 lira için "Bu mu ülkenin bütün güzelliklerini üreten işçi sınıfına reva gördüğünüz asgari ücret?" dedi.

DİSK Başkanı Çerkezoğlu'ndan asgari ücret tepkisi

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin net 3800 lira olması talebiyle eş zamanlı olarak DİSK Bölge Temsilciliklerinin bulunduğu illerin Çalışma ve İş Kurumu il müdürlükleri önünde basın açıklaması yaptı.  TÜİK'in Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na sunduğu 2792 lirayı hatırlayan Çerkezoğlu, "Çerkezoğlu, “Bu mu adaletiniz? Bu mu ülkenin bütün güzelliklerini üreten işçi sınıfına reva gördüğünüz asgari ücret?" diye sordu.

Çerkezoğlu şöyle konuştu:

“Dolar, altın ve enflasyon karşısında asgari ücret sürekli geriledi. Gıda enflasyonu geçtiğimiz yıla göre katbekat artmış durumda. Asgari ücretlinin en önemli gider kalemlerinden birisi olan gıda enflasyonunun resmi rakamlarla bile yüzde 25’lere yanaştığı bir süreçte, evet insan onuruna yaraşır bir asgari ücret istiyoruz.

1978 yılında bu ülkede asgari ücret kişi başına milli gelirden yüzde 3.5 daha fazlasıydı. Aradan 42 yıl geçti 2020 yılında asgari ücret kişi başına düşen milli gelirden yüzde 40 daha altına düştü. Yani çalışıyoruz, üretiyoruz, hepimizin çalışarak ürettiği toplam değere milli gelir diyoruz; bu milli gelirin hakça paylaşıldığı adaletli bir gelir dağılımı istiyoruz."

AdminAdmin