Gündem
Giriş Tarihi : 18-11-2020 13:50

Kılıçdaroğlu’ndan Alaattin Çakıcı’nın tehdidine ilişkin ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın kendisine yönelik tehdidine ilişkin ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor, Bahçeli’yi eleştiriyorum yer altı dünyasının lideri cevap veriyor. Türkiye’nin geldiği hale bakın” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Alaattin Çakıcı’nın tehdidine ilişkin ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun, Muharrem Erkek ve Gülizar Biçer Karaca eşlik etti. İki lider ortak basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Alaattin Çakıcı’nın tehditlerine ilişkin, “Erdoğan’ı eleştiriyorum Bahçeli cevap veriyor, Bahçeli’yi eleştiriyorum yer altı dünyasının lideri cevap veriyor. Türkiye’nin geldiği hale bakın. Hukukun olmadığı yerde, yargının olmadığı yerde bir süre sonra devlet organize suç devleti haline gelebilir. Nasıl olur da böyle bir açıklama buradan gelir. Bahçeli ile ilişkisi nedir bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez” ifadelerini kullandı.

“BİRİLERİNİN ÇIKARLARI İÇİN ANAYASA YAPILMAZ”

Kılıçdaroğlu, anayasa çalışmalarıyla ilgili ise, “Bir toplumsal uzlaşmayla bu ülkede güçlü demokratik parlamenter sistemi kuracağız. Ben halkı savunuyorum, halkın çıkarlarını savunacağım. Birilerinin çıkarları için anayasa yapılmaz. Bu ülkede kim yaşıyorsa 83 milyon bir toplumsal uzlaşma ile anayasa çalışması yapacağız” diye konuştu.

DAVUTOĞLU: BÜTÜN PARTİLERLE RANDEVU TALEBİMİZ OLDU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bütün partilere randevu talebimiz oldu. Sayın Erdoğan’dan da talep ettim, Bahçeli’den de talep ettim” diyerek, “En temel mesele psikolojilerin yönetimi. Türkiye’de öyle bir psikolojik ortam var ki bir grup bir parti başka partilerle bir araya gelirse bu toplumsal uzlaşı oluyor, ama başka bir parti yapınca ihanet oluyor. Bu ihanet sözcüğü ile Türkiye’de siyasal sistem problemini aşmak mümkün değil. Bu ülkenin geleceği için umutla bakılacak bir demokratik sistemin vaktidir. Bunların tartışılıyor olması bile bizim için zaaftır” açıklamasını yaptı.

“REFORMLARDAN BAHSEDİLDİĞİ GÜNLERDE BİR SİYASİ PARTİ LİDERİ TEHDİT EDİLİYORSA…”

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’na yönelik tehditlere ilişkin ise, “Sayın Genel Başkan’a siyasi bir eleştiri dolayısıyla yöneltilen tehditler konusunda ise, kesinlikle öncelikle iktidarın bu konuya cevap vermesi gerekiyor. Burada hukuk kuralları işler ve anayasal bir konuma sahip olan ana muhalefet lideri hiçbir kimse tarafından tehdit edilemez, hakarete uğrayamaz. Burada Sayın Genel Başkan’ın tepki vermesine gerek olmaksızın, başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bu ülkenin yönetiminden biz sorumluyuz kimse hele hele bir siyasi lideri tehdit edilemez denebilmesi lazım. Bu denmediği için bugün problem var. Reformlardan bahsedildiği günlerde eğer bir siyasi parti lideri açık şekilde tehdit ediliyorsa, öbür tarafta da toplum ayrıştırılıyorsa bunun sorumlusu iktidar olur” değerlendirmesinde bulundu.

AdminAdmin