Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-06-2020 04:04

SİVAS’TA REKTÖRLÜK HEYECANI BAŞLADI…

Yüksek Öğretim Kurulu, aralarında Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin de yer aldığı 17 üniversite için rektör adaylığı başvurularını almaya başladı.

SİVAS’TA REKTÖRLÜK HEYECANI BAŞLADI…

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörlüğü için müracaat edecek rektör adayları da hem resmi müracaatlarını yapmak hem de kendilerini etkili bir şekilde etkili kişi, kurul ve Cumhurbaşkanlığına refere edecek çalışmaları da etkin olarak 1 aydır yürütüyorlar.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektör adayları içinde halihazırda rektör olan ve geçtiğimiz günlerde bir Tv programında tekrar aday olacağını resmen açıklayan Prof.Dr. Alim Yıldız’ın tekrar atanma şansının olmadığı, istenmediği kamuoyunda yüksek sesle dile getiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün itibarı ile yaptığı rektör atamaları ayrıntılı olarak mercek altına alındığında Sivas Cumhuriyet Üniversitesine rektör olarak atanacak olan hocanın nasıl bir profile sahip olacağı az çok kendini göstermekte olduğu yorumları yapılıyor.

Sivas ve Ülke genelinde yaşayan Sivaslıların, üniversite akademik ve idari personelin sosyal medya paylaşımları, anket sonuçları ve şehirdeki birçok STK’lar, Oda’lar, esnaf ve sanayi içerisinde, bürokratlar ve farklı birçok mecrada mevcut rektörün tekrar atanması Sivas’ı 4 yıl daha geriye götüreceğini konuşuyor. 

Rektörlük için çaba sarf eden öğretim üyelerinin kendilerini siyasi iktidar tarafından,  Cumhurbaşkanlığına kendilerini refere edecek çalışmaları da etkin olarak gösteremediği çaba sarf etmedikleri tam anlamıyla konuya eğilmedikleri, hâlihazırdaki rektörden çekindiklerini, zayıf kaldıkları artık Sivas seçeneğine daha çok yoğunlaşmaları gerektiğine vurgu yapılıyor.

Dışarıdan birçok Rektör adayın müracaat edeceği de bilinirken, dışarıdan gelen bir rektörün başarılı olup olamayacağına şüpheyle bakılırken, hâlihazırdaki rektör gibi iyi bir ekip kuramayacağı, yönetici olamayacağını ön gören kamuoyu, üniversite personeli şehirde ciddi bir endişeye sahip.

Rektörlük makamına, üniversite öğretim üyeleri, tüm üniversite çalışanları yanında halkla da sosyal hayatta önemli bir uyum ve iletişim yakalamış bir ismin olması hem Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin gelişimi, hem de şehrin kalkınması açısından gerekli görülüyor.

Bu noktada Üniversite içinden de Sivas kulislerinde de öne çıkan ve halk tarafından da oldukça sevilen, benimsenen bir ismin rektör olarak atanması ihtimalinin büyük olduğunu ifade eden akademik ve idari personel, bu ismin Sivas için bir şans olacağını belirtiyorlar.

AdminAdmin