Ekonomi
Giriş Tarihi : 24-02-2011 10:13

UCUZ DOĞALGAZ TÜPÜN TAHTINI FENA SARSTI

Sinan Balcıkoca - LPG tüplerine göre daha ucuz tüketime sunulan doğalgazın kullanımının her geçen gün arttığı bildirildi.

UCUZ DOĞALGAZ TÜPÜN TAHTINI FENA SARSTI

Sinan Balcıkoca - LPG tüplerine göre daha ucuz tüketime sunulan doğalgazın kullanımının her geçen gün arttığı bildirildi.
     Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ (ESGAZ) Genel Müdür Yardımcısı Engin Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğalgazın günümüzdeki en ucuz ve çevreci enerji kaynağı olduğunu belirtti.
     Eskişehir'e ilk olarak 1996 yılında doğalgazın geldiğini ifade eden Ataman, özellikle 2004 yılından itibaren yapılan yatırımlarla Eskişehir'in merkezindeki tüm mahallelere doğalgazı ulaştırdıklarını kaydetti.
     Esgaz'ın Eskişehir'de yaklaşık 283 bin abonesinin olduğunu ifade eden Ataman, şöyle konuştu:
     ''Bazı binaların ısınmada kömür kullandığını gözlemliyoruz. Yakıt olarak kömürü kullananların çoğu da ocağında doğalgazı tercih ediyor. Binaya dogalgaz bağlandığında vatandaş ilk önce ocağına bağlatıyor. Bundaki temel sebep ise doğalgazın ucuz olması. Vatandaşta 'ilk önce ocağıma bağlatayım sonra kombi bağlatırım' düşüncesi var. Doğalgaz özellikle LPG tüplerine göre 4'te bir oranında daha ucuz. Hal böyle olunca sokağına doğalgaz ulaşan vatandaşın ilk işi ocağına doğalgaz bağlatmak oluyor. Şu anda mutfak tüpünün 50 lira olduğunu varsayalım. Vatandaş hem şofbende hem de ocağında iki ayrı tüp kullandığında aylık 100 lira sadece LPG tüpüne veriyor. Ama ocak ve şofbende doğalgaz kullanan bir aboneye ayda en fazla 20 lira doğalgaz faturası geliyor. Özellikle 2004 yılından itibaren yaptığımız yatırımlarla Eskişehir merkezindeki tüm mahallelere ulaştık. 2004 yılında 106 bin olan abone sayımız 283 bine çıktı.''
     Eskişehir'de 273 bin 596 aktif abonenin 206 bin 69'unun ocağında doğalgazı tercih ettiğini bildiren Ataman, belediyeden aldıkları bilgiye göre, Eskişehir'de yaklaşık 350 bin hane olduğunu, yani Eskişehir'in yarısından çok daha fazlasının ocağında doğalgaz kullandığını kaydetti. 
     
     
     Doğalgazın çok ekonomik ve güvenli olduğunu ifade eden Ataman, ''Türkiye'de LPG tüpleriyle ilgili güvenlik sistemi yok. Ama bizim 24 saat hizmet veren birimimiz var. Vatandaş en ufak koku duyup bizi aradığında, günün hangi saatinde olursa olsun müdahale ediyoruz. Bırakın ucuzluğunu, konforunu her şeyden önce doğalgaz sahiplidir ve aktif güvenlik sistemi vardır'' diye konuştu.
 

 

 

 

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL/TÜRK HABERLER

 

 

AdminAdmin