Gündem
Giriş Tarihi : 30-05-2020 10:03

Son ankette sürpriz sonuçlar... Halkın yüzde 66,7'si memnun değil

Avrasya Araştırma'nın yaptığı kamuoyu yoklamasında dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Katılımcılara İmamoğlu, Yavaş ve Erdoğan hakkındaki görüşleri sorulurken, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi de soruldu. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde İmamoğlu'nun Erdoğan'ı geçtiği görüldü. Halkın yüzde 66,7'sinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden memnun olmadığı ortaya çıktı

Son ankette sürpriz sonuçlar... Halkın yüzde 66,7'si memnun değil

Avrasya Araştırma'nın son kamuoyu anketine göre; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olması halinde yüzde 48'lik kesim Erdoğan'a oy vermeyeceğini söylüyor.

İlk turda sadece İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Erdoğan olduğu takdirde İmamoğlu'nun oyları Erdoğan'ı geçiyor.

Aynı karşılaştırma Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la yapıldığında ise, Erdoğan, yüzde 0,2 puan farkla Yavaş'ı geçiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ele alındığı anket çalışmasında ise katılımcıların yüzde 66,7'sinin yeni sistemden memnun olmadığı görülüyor.

Katılımcılara sorulan 2017 yılındaki 'Başkanlık Referandumu'ndan bu yana Türkiye'nin ne yönde değiştiği sorusuna ise yüzde 23,5 olumlu yönde değiştiği beyanında bulunurken; yüzde 60,1 ise olumsuz yönde değiştiğini söyledi. Türkiye'nin o zamandan bu yana hiç değişmediğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 16,4 olarak açıklandı.

​​​​​​​

AdminAdmin