Sivas
Giriş Tarihi : 19-05-2020 01:04

BAŞKAN BİLGİN’DEN 19 MAYIS MESAJI...

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

BAŞKAN BİLGİN’DEN 19 MAYIS MESAJI...

Başkan Bilgin mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 101. yıldönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin önemli bir adımıdır.

Gazi'nin önderliğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan istiklal meşalesi önce Amasya, sonra Sultanşehir Sivas'ımız ve ardından Erzurum'dan geçerek elden ele tüm vatana yayılmış ve Millî Mücadele zaferle sonuçlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs, milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise ibret vesilesidir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu açıdan son derece anlamlıdır.

Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi, milletimizin sahip olduğu en büyük zenginliktir. İnanıyorum ki fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, şehit ve gazilerini minnet ve şükranla anıyoruz.”

AdminAdmin