Gündem
Giriş Tarihi : 14-02-2020 01:14

Rusya-Türkiye arasında Devlet Bahçeli krizi

Rus Dışişleri Bakanlığı direkt MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi başlığa çekip çok ciddi eleştiren bir not paylaştı.

Rusya-Türkiye arasında Devlet Bahçeli krizi

Suriye İdlib'te Türkiye peş peşe şehitler verdi. Rusya ile Türkiye arasındaki görüşmeler bir kez daha önem kazandı. Cumhur ittifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son Meclis Grup Toplantısı'nda Rusya ve Suriye rejimine sert tepki gösterdi. "Katil Esad defolup gidesiye kadar yüreğimiz soğumayacaktır" diyen Bahçeli, "Esad tahtından indirilmeden ne Suriye'de ne Türkiye’de huzur gelecektir. Türk milleti başka seçenek görülmezse Şam’a girmeyi planlamalı, zalimleri yerle yeksan etmelidir. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin bu açıklamasından sonra Rusya bir ilke imza attı. Rus Dışişleri Bakanlığı direkt Bahçeli’yi başlığa çekip çok ciddi eleştiren bir not paylaştı.

Paylaşılan notta, "...provokatif yorumlardan kaçınmalı... trajik olayları iç siyasi polemikte ‘puan toplamak’ için kullanmak kabul edilemez..." denildi.

İşte Rusya Dışişleri'nin o uyarısı:

AKP hükümetinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve MHP tarafının nasıl bir karşılık vereceği merak konusu oldu. Taraflardan şu an için bir açıklama gelmedi.

AdminAdmin