Ekonomi
Giriş Tarihi : 09-11-2019 03:27

Bakan Bekir Pakdemirli’nin aile şirketine haciz geldi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin aile şirketi Türdeş Tarım’ın İzmir Torbalı’da bulunan zeytinyağı fabrikasına icra geldiği ortaya çıktı. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Bir ülkenin bakanının aile şirketi bile icralık oluyorsa, vay siz sade vatandaşların halini düşünün” diye konuştu.

Bakan Bekir Pakdemirli’nin aile şirketine haciz geldi

CHP’li Kılıç, Pakdemirli’nin aile şirketine haciz işlemi uygulanmasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın istemiyle verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Kılıç, Türkiye genelinde ekonomik darboğaz içerisinde olan, üretemediği için veya ürettiği ürününü değerinden satamadığı için borçlarını ödeyemeyen birçok çiftçi ve üreticinin uğradığı icra ve haciz işlemine, Pakdemirli’nin aile şirketinin de eklendiğine işaret etti.

Kılıç Pakdemirli’nin aile şirketi olan İzmir Ticaret Odası’na kayıtlı Türdeş Tarım’ın Torbalı-Karakuyu Mahallesi’nde bulunan zeytinyağı fabrikasına icra işleminin Torbalı İcra Müdürlüğü tarafından geçen temmuz ayında yapıldığını kaydetti.

CHP’li Kılıç, şunları dile getirdi:

“Bir ülkenin bakanının aile şirketi bile icralık oluyorsa, vay siz sade vatandaşların halini düşünün. Demek ki ülke ekonomisi o kadar kötü ki bakanın aile şirketi o kadar zor durumda ki fabrikadaki eşyalar bile haczedilebiliyor. Tabii şirketin 95 bin liralık borcu neden ödeyemediği de önemli. Lafa geldi mi ‘Ekonomi şöyle iyi, böyle iyi, şu kadar atılım yaptık, bu kadar atılım yaptık’ diyen hükümetin bir bakanı, acaba işler iyi gitmediği ya da fabrikası üretim yapamadığı veya ürününü değerinden satamadığı için mi icralık oldu? Bütün bu soruların cevaplarını Sayın Bakan vermelidir. Vermelidir ki diğer bütün tarım üreticilerinin de neden icralık olduğunu, araç ve gereçlerinin neden haczedildiğini öğrenebilelim.”

Kılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a konuyla ilgili şu soruları yöneltti:

Pakdemirli’nin aile şirketi olan İzmir Ticaret Odası’na kayıtlı Türdeş Tarım’ın zeytinyağı fabrikasına icra işleminin uygulandığına ilişkin haberler doğru mudur?

Hangi araç ve gereçler ile eşyalar haczedilmiştir?

Ekonomi ile ilgili olumlu mesajlar veren hükümetin bakanının aile şirketinin icra işlemine tabi tutulmasını nasıl açıklayabilirsiniz?”

AdminAdmin