Gündem
Giriş Tarihi : 08-11-2019 16:59

'Man Adası' kararı bozuldu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Man Adası" iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tazminat ödemesine yönelik kararı bozuldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tazminat kararının ardından partisinin grup toplantısında Türkiye'de az da olsa hukuk varsa bu kararın bozulacağını, hakkını sonuna kadar arayacağını söylemişti.

'Man Adası' kararı bozuldu

İstinaf Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Man Adası" iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tazminat ödemesine yönelik kararı bozdu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Man Adası" iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 190 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

CHP kaynakları tazminat kararının bozulduğunu aktardı. Kaynaklar, konu hakkında ayrıntılı bilgiyi avukatların vereceğini ve kısa sürede açıklama yapacağını bildirdi. Kılıçdaroğlu, daha önce de söz konusu iddiaları nedeniyle Erdoğan'a birçok kez tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

'TÜRK YARGISI ERDOĞAN'A DERS VERDİ'

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik alınan kararla ilgili, “Haklılığımız, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin 4. Daire Mahkemesince tespit edilerek hukuksuz mahkeme kararları ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Çelik’in açıklaması şöyle oldu:

“Bilindiği üzere; MAN Adası özelinde Genel Başkanımız tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Genel Başkanımız aleyhine Erdoğan tarafından davalar açılmıştır!

Ne varki açtıkları davaların haksız olduğunu, diğer bir söyleyişle Genel Başkan açıklamalarının doğru olduğu bilen davacı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları hukuksuz ve meşru olmayan yollara başvurarak Mahkeme hakimlerinin tamamını değiştirtmiş ve kendi talepleri doğrultusunda hukuksuz karar verecek hakimlerine kavuşmuşlardır!
 
O süreçte tüm taleplerimiz o hakimlerce reddedilip 1 milyon lirayı aşan tazminat kararlarına karar verilmiştir! Ancak o aşamada dahi o hukuksuz kararların yok hükmünde olduğunu, nihayetinde bunun ve haklılığımızın açığa çıkacağını ifade etmiştik.

Gelinen süreçte de haklılığımız, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin 4. Daire Mahkemesince tespit edilerek hukuksuz Mahkeme kararları ortadan kaldırılmıştır. Açıkçası baskı altındaki Türk Yargısı, Erdoğan’a iyi bir ders vermiştir. Dileriz ki bundan sonra Erdoğan, gerekli dersi çıkarır ve yargıyı emellerine alet etmekten kaçınır!”

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının “vergi cenneti” olarak nitelendirilen Man Adası’ndaki şirkete 2011 yılında gönderdiğini söylediği milyonlarca dolarla ilgili swift mesajları ve dekontları göstermişti.

Kılıçdaroğlu’nun grup bu konuşması ve daha sonra aynı içerikte yaptığı diğer konuşmalara 6 ayrı dava açılmıştı. Söz konusu davaların tamamında benzer sonuçlar beklendiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak bahsedilen Man Adası’ndaki şirkete 2011 yılında gönderdiği 15 milyon doları tek tek sıraladıktan sonra swift mesajlarını ve dekontlarını göstermişti.

DAVA DİLEKÇESİNDEN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 21 Kasım 2017'deki grup toplantısında birtakım belgeler açıklayacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına milyonlarca dolar para transferi yapıldığını iddia ettiği belirtilmişti.

Dilekçede, davalı Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım 2017'de de "yurt dışına milyonlarca dolar para aktarıldığını ispat ediyorum" şeklinde elinde salladığı ancak göstermediği, basına da dağıtmadığı, ne olduğu belli olmayan kağıtlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına iftira yolu ile hakarette bulunduğu iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun 13 Şubat 2018 tarihindeki partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ise ısrarlı bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan, küçük düşürücü, aşağılayıcı ve gerçek dışı ithamlar isnat ederek, iftiralarına ve ağır hakaretlerine devam ettiği iddiasında bulunulan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu konuşmalarına yer verilmişti.

AdminAdmin