Gündem
Giriş Tarihi : 11-07-2019 11:26

"Yargı reformu paketi, AKP ile MHP'nin Çakıcı anlaşmazlığı nedeniyle ertelendi"

Milli Gazete: MHP’nin terör tanımı değişikliğine karşı çıktığı ifade ediliyor

Gündem

"Yargı reformu paketi, AKP ile MHP'nin Çakıcı anlaşmazlığı nedeniyle ertelendi"

Milli Gazete: MHP’nin terör tanımı değişikliğine karşı çıktığı ifade ediliyor

çakıcı

 

 

 

 

11 Temmuz 2019 11:10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 15 Temmuz öncesi  Meclis’e gelmesi beklenen Yargı Reformu Paketi'nin AKP ile MHP arasındaki anlaşmazlık nedeniyleTürkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama dönemine kaldığı iddia edildi. AKP ve MHP'nin Terörle Mücadele Kanunu değişikliği ve organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın kapsama alınıp alınmaması konusunda anlaşamadığı öne sürüldü.

Milli Gazete'deki habere göre, Yargı Reformu Strateji Belgesi doğrultusunda hazırlanan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de çok kısa zaman içerisinde TBMM’ye getirileceğini söylediği 1. Yargı Paketi’nin, başta Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılacak değişiklikler olmak üzere kritik bazı düzenlemeler konusunda yaşanan tartışmalar nedeniyle Ekim ayına bırakıldığı öğrenildi.

Mahkûm ve yakınları sürpriz bekliyor!

Hatırlanacağı üzere 30 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yargı Reformu Strateji Belgesi kamuoyu ile paylaşılmış ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından ise kısa sürede Meclis’e geleceği belirtilmişti. Yaklaşık 10 gün önce de AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan ise yaptığı açıklamada, Yargı Reformu’nda sona gelindiğini ve ilk paketin 15 Temmuz’dan önce Meclis’e sevk edilip yasalaşacağını ifade etmişti. Bu açıklamalar üzerine iyiden iyiye umutlanan cezaevlerindeki binlerce mahkûmun, paketin Ekim ayına bırakılmasıyla umutları yıkıldı. Cumhur İttifakı ortaklarının kendi aralarındaki anlaşmazlıktan dolayı paketin ertelenmesine mahkûm yakınları sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, iktidarın Meclis kapanmadan bir sürpriz yapıp yapmayacağı da merak konusu!

AKP ve MHP; Çakıcı ve terör konusunda anlaşamadı

MHP ile AK Parti’nin Terörle Mücadele Kanunu değişikliği ve organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın kapsama alınıp alınmaması konusunda anlaşamadığı öğrenildi. MHP’nin Çakıcı’nın kapsama alınıp terör tanımı değişikliğine karşı çıktığı ifade edilirken, AK Parti’nin ise Çakıcı’nın kapsama alınmasına karşı çıktığı bildirildi. İttifak ortaklarının bu anlaşmazlıklarından dolayı cezaevindeki binlerce mahkûm ve yakınlarının dört gözle beklediği düzenlemenin ertelendiği öğrenildi. 15 Temmuz’dan hemen sonra tatile girmesi beklenen TBMM’ye bu saatten sonra sürpriz bir gelişme olmadığı taktirde Yargı Reformu ile ilgili bir paketin gelmesi beklenmiyor. Bu durumda paketle birlikte tahliye yolu gözleyen mahkûm ve yakınları Ekim ayını bekleyecek.

AdminAdmin