Gündem
Giriş Tarihi : 20-09-2018 19:23

Enis Berberoğlu’na tahliye

Yargıtay, cezaevinde tutuklu bulunan CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliye edilmesine karar verdi. Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

Enis Berberoğlu’na tahliye

Yargıtay’ın aldığı karara göre Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği sona erinceye kadar ceza infazı durdurulacak.

Yargıtay ayrıca, Enis Berberoğlu’na, MİT tırları görüntülerini Can Dündar’a ilettiği gerekçesiyle verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını da onadı.

BERBEROĞLU’NUN AVUKATI: AYM’YE BAŞVURACAĞIZ

Enis Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün RS FM’de katıldığı bir programda, “Karar düzeltme talebimiz olacak. Anayasa Mahkemesi’ne de başvuruda bulunacağız” şeklinde konuştu.

‘BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ VE YARGITAY MÜEBBET TALEBİNİ REDDETTİ’

Avukat Ergün şu değerlendirmeleri yaptı:

“Savcılık müebbet hapis cezası istiyordu. Bölge Adliye Mahkemesi ve Yargıtay müebbet hapis cezası talebini reddetti. Yargıtay 5 yıl 10 aylık cezayı onadı. Yargıtay’ın kararının ardından Enis Berberoğlu tahliye edilecek.”

‘HAKETTİĞİ İÇİN TAHLİYE EDİLMESİNİ DE TALEP ETTİK’

“Biz Enis Berberoğlu’nun tahliyesini isterken sadece milletvekili seçildiği için istememiştik. Basında milletvekili olduğu için tahliye talebimiz ön plana çıktı. Ama taleplerimiz arasında hakettiği için çıkması gerektiği de vardı.”

‘TÜRKİYE’DE 5 YIL 10 AY CEZA ALIP KİMSEYİ YATIRMAZLAR’

“Türkiye’de bugün 5 yıl 10 ay ceza alan hiç kimseyi hapiste yatırmazlar. FETÖ’den 7 yıl 8 ay ceza alanları kararla birlikte tahliye ettiler. Olağanüstü kanun yollarına gitme hakkımız var. Karar düzeltme başvurusu yapacağız. Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacağız.”

AdminAdmin