Sivas
Giriş Tarihi : 16-03-2017 23:41

Sivas'ta Tehlike Saçan Metruk Binalar Yıkılıyor

Sivas’ta tehlike saçan ve kent huzurunu tehdit eden metruk binalar yıkılıyor. Sivas Belediyesi ve mahalle muhtarlarının ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde mahalle aralarında belirlenen metruk binaların yıkımları devam ediyor.

Sivas'ta Tehlike Saçan Metruk Binalar Yıkılıyor


Sivas Belediyesi ve mahalle muhtarlarının ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde mahalle aralarında belirlenen metruk binaların yıkımları devam ediyor. Son olarak Kümbet Mahallesinde 2 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımlar Belediye Başkanı Sami Aydın nezaretinde gerçekleştirildi.

Yıkımların gerçekleştirildiği Kümbet Mahallesi Muhtarı Recep Değerli, yıkımlardan duydukları memnuniyeti dile getirip, "Mahalle olarak zor durumdaydık. Buranın yıkılması bizim için ve mahalle sakinleri için çok iyi oldu. Madde bağımlıları insanlar barınıyorlardı. Bunlardan kurtulduk, diğer bölgelerimizde bunu gerçekleştiriyor. Sivas Belediyemize teşekkür ediyorum." Dedi.

Başkan Aydın ise yaptığı açıklamada, "Muhtarlık Müdürlüğümüz vasıtasıyla bütün mahalle muhtarlarımız ve müdürümüz irtibat içerisinde. Mahalle aralarında, mülkiyet sorunları olan veya sahiplerinin dışarıda olduğu metruk binalar var. Mahalle sakinlerine sıkıntı olan durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu tür şikayetleri müdürlüğümüz takip ediyor. Gerekli işlemleri ve altyapıyı hazırladıktan sonra yıkım gerçekleştiriyoruz. 2016 ve 2017 itibariyle 200 civarında metruk binanın yıkımını gerçekleştirdik. Bu bölgeler güvenli bir ortama dönüştürüldükten sonra zaman içerisinde mülk sahipleri bunları değerlendirecektir. Madde bağımlılarının mekanı haline gelen metruk binaları ortadan kaldırıyoruz. Bir diğer unsurda çocuklar için inşaat ve yıkık dökük alanlar tehlike arz ediyor, onları da önlemiş oluyoruz." Şeklinde konuştu

AdminAdmin