Spor
Giriş Tarihi : 14-01-2011 11:17

ADI ÜSTÜNDE TAM BİR ARENA

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan [üstte, en solda], Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışı öncesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2,5 yıl önce stada Türk Telekom adını vermek için 'Türk Telekom Türk sporunun en büyük taraftarı' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek 2011-2021 arası dönem için 10 yıl süreyle stadın isim hakkı sponsorluğunu aldıklarını söyledi. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haşhaş da, Türk Telekom ile kazan-kazan ilişkisi kurduklarını belirterek, Galatasaray’ın bu statta güzel maçlar yaparak, puanlar almasını temenni ettiğini, henüz yan yollar tamamlanmadığı için taraftarlara, toplu taşıma araçlarını ve özellikle Taksim-Darüşafaka metrosunu kullanarak stada gelmeleri ricasında bulundu. Ali Haşhaş, 15 Ocak 2011 Cumartesi günü stadın kapılarının saat 14:00'den itibaren açılacağını belirterek, taraftarlardan stada erken gelmelerini istedi.

ADI ÜSTÜNDE TAM BİR ARENA

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan [üstte, en solda], Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışı öncesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2,5 yıl önce stada Türk Telekom adını vermek için 'Türk Telekom Türk sporunun en büyük taraftarı' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek 2011-2021 arası dönem için 10 yıl süreyle stadın isim hakkı sponsorluğunu aldıklarını söyledi. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haşhaş da, Türk Telekom ile kazan-kazan ilişkisi kurduklarını belirterek, Galatasaray’ın bu statta güzel maçlar yaparak, puanlar almasını temenni ettiğini, henüz yan yollar tamamlanmadığı için taraftarlara, toplu taşıma araçlarını ve özellikle Taksim-Darüşafaka metrosunu kullanarak stada gelmeleri ricasında bulundu. Ali Haşhaş, 15 Ocak 2011 Cumartesi günü stadın kapılarının saat 14:00'den itibaren açılacağını belirterek, taraftarlardan stada erken gelmelerini istedi.

Açılış töreni gösterilerini Kanadalı sanat ve multimedya yönetmeni Erick Villeneuve yönetecek. 15 Ocak 2011 Cumartesi akşamı saat 20:00’den itibaren Galatasaray Spor Kulübü Futbol A Takımı ile Hollanda Ajax Spor Kulübü Futbol A Takımı arasında oynanacak hazırlık maçı ile açılışı yapılacak İstanbul Seyrantepe Türk Telekom Arena Stadı’nda gerçekleşecek gösterilerde toplam 560 kişi görev yapacak. Stada varan motorlu araç konvoyu ve seyirciler aslan tırnaklarını temsil eden aslanlı yoldan stada giriş yapacaklar. Gösteriler Galatasaray’ın bugüne kadar İstanbul Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadı’nda elde ettiği başarılarını simgeleyen ögelerle süslenecek. Galatasaray’ın sembolü olan aslan şeklindeki multimedya efektleri sahaya yansıtılacak. Türk Telekom Arena üzerine hegzagon ekran kurularak gösterilerin tamamı hem yeşil çim üzerine yapılacak ekrana yansıtılacak ve ekranda gösterilecek. Yaklaşık 2 metre çapında hazırlanan davullar, şovun önemli bir parçası olarak saha ortasında multimedya efektlerin desteğiyle kullanılacak. Pençe darbesi ile sahnedeki perde üzerinde tırnak izlerinden devasa bir pençe izi oluşacak. Aslan kükremesi ile sahanın tam üstündeki LED ekrandan su efekti bir şelale gibi sahaya akacak. Futbolcular aslan ayak sesi ve kalp atışı ritmiyle sahaya girecek. Sahanın kenarında beliren takımın gölgesine yürüyen aslan gölgesi eşlik edecek. GS bayrağı orta sahaya dikilecek, suyun altındaki GS amblemi büyük efektlerle su yüzeyine çıkacak. Bu gösteriler Galatasaray’ın maçlarından görüntülerle bütünleştirilecek. Gösterinin sonunda takım topluca sahaya çıkacak ve Ali Sami Yen ruhunun artık tamamen Arena’ya taşındığını simgeleyecek son multimedyla gösterisiyle etkinlik tamamlanacak.

TÜRK TELEKOM ARENA STADI [TTARENA STADI] TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Toplam Seyirci Kapasitesi: 52 bin 647

Stadın Boyu: 228 metre

Stadın Eni: 190 metre

Motorlu Araç Park Yeri Adedi: 4 bin 500

VIP Koltuk Sayısı: 4 bin 845

Toplam Loca Sayısı: 157

 

 

AdminAdmin