Sivas
Giriş Tarihi : 30-06-2016 02:47

Sivas Valisi Gül'den dolandırıcılık uyarısı

SİVAS Valisi Davut Gül, kendi ve valilik görevlilerinin adlarını kullanarak iş adamı ve çeşitli kuruluşlardan isteklerde bulunanlara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Sivas Valisi Gül'den dolandırıcılık uyarısı

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sivas Valisi Davut Gül, son zamanlarda kendi ile Valilik personelinin adlarını kullanarak, iş adamları ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan taleplerde bulunulduğunu tespit edildiğini açıkladı.

Bu tür taleplere cevap verilmemesini isteyen Gül, "Herhangi bir müracaatla karşılaşıldığında güvenlik güçlerine ve Valiliğimize bilgi verilmesi bir vatandaşlık görevi olarak değerlendirilmeli ve gereği yapılmalıdır. Özellikle engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları konu alınarak yapılan bu tür talepler geldiğinde ilgililer, talebi Valiliğimizden teyit etmelidirler. Devletimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme konusunda üzerine düşeni yerine getirmektedir. Vatandaşlarımızın bu tip sahtekarlıklara itibar etmemesi bu dolandırıcılara karşı en büyük mücadele olacaktır.

Bu vesile ile gerek engellilere yönelik ve gerekse diğer konularda telefon marifetiyle arayıp para isteyen kişilere itibar edilmemesini, konu ile alakalı Emniyet birimlerimizin derhal bilgilendirilmesi hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin