Gündem
Giriş Tarihi : 28-09-2015 23:55

Aydın Doğan Yazıcıoğlu'ndan ne istedi? Bomba iddia

Aydın Doğan ile Muhsin Yazıcıoğlu arasındaki görüşmelerin detayları hakkında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'dan bomba iddia!

Aydın Doğan Yazıcıoğlu'ndan ne istedi? Bomba iddia

İşadamı Aydın Doğan ile helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi(BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu arasındaki görüşme uzun süreden beri tartışılıyordu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Özdağ, "Aydın Doğan ise bu sürecin ardından Muhsin Yazıcıoğlu'yla yapmış olduğu görüşmede, 'Bize destek vermiyorsunuz' demişti. Yazıcoğlu ise 'Nasıl olacağız?' diye sormuştu. Bunun üzerine Doğan, 'RTÜK yasasına destek vereceksiniz' demişti. Yani Türkiye'deki özelleştirmelere medya patronları giremiyordu, Doğan da bunun önünün açılmasını istiyordu" dedi.

Aydın Doğan ile Muhsin Yazıcıoğlu'nun yapmış olduğu görüşmeye dair tartışmalar sürerken, o dönem gelişmelere tanıklık eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ konuya açıklık getirdi.

Özdağ'ın açıklamasında göre, 1997 yılında 8 üyesi ile Meclis'te olan ve Refahyol Hükümeti'ne dışarıdan destek veren BBP'nin kapısını çalan Aydın Doğan, Muhsin Yazıcıoğlu'ndan 'önünü açması' karşılığında destek istemiş. Desteği alamayınca da Doğan Grubu'na Yazıcıoğlu'nu karalama kampanyası başlatılmış.

İşte Özdağ'ın paylaştığı o bilgiler:

"Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikte Büyük Birlik Partisi'ni kurduk ve demokrasiye inanıyorduk. Bu noktada Mesut Yılmaz'a Necmettin Erbakan'la ittifak konusunu gündeme getirdiğimizde, Yılmaz 'Birileri istemiyor bu ittifakı' demişti. Yazıcıoğlu da 'bunları aşarız' ifadelerini kullanmıştı.

DOĞAN'DAN YAZICIOĞLU'NA RTÜK BASKISI

Aydın Doğan ise bu sürecin ardından Muhsin Yazıcıoğlu'yla yapmış olduğu görüşmede, 'Bize destek vermiyorsunuz' demişti. Yazıcoğlu ise 'Nasıl olacağız?' diye sormuştu. Bunun üzerine Doğan, 'RTÜK yasasına destek vereceksiniz' demişti. Yani Türkiye'deki özelleştirmelere medya patronları giremiyordu, Doğan da bunun önünün açılmasını istiyordu. Yazıcıoğlu bunun olamayacağını söylemesine rağmen, Doğan ısrarla bu konuyu gündeme getirmişti.

Doğan ayrıca, 'Bizim önümüzü açarsanız biz de sizin önünüzü açarız' ifadelerini kullanmıştı. Yazıcıoğlu ise taviz vermedi. Doğan iktidara ortak olmak istedi ama buna direnenler bedel ödedi. Bunun üzerine Aydın Doğan'ın yayın organlarında Yazıoğlu aleyhine yoğun bir şekilde yayıncılık yapıldı.

Aydın Doğan'ın sayın Cumhurbaşkanımıza dediği 'İktidarları yıkar, iktidarları getiririz'sözleri, Yazıcoğlu için de geçerliydi. Ona da aynı şekilde ifadeler kullandı."

AdminAdmin