Gündem
Giriş Tarihi : 13-06-2015 19:47

CHP'den AK Parti'siz koalisyon formülü

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, erken seçimden önce Türkiye'nin gündeminde muhalefet partilerinin koalisyonu olduğunu söyledi.

CHP'den AK Parti'siz koalisyon formülü

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, hükümetsiz kalmadan, erken seçim seçeneği ortada olmadan, ülkeyi muhalefet partilerinin oluşturacağıkoalisyon hükümeti ile yönetmek arzusunda olduklarını bildirdi.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, TBMM'de 25. dönemde görev yapacak milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor.

Levent Gök, partisine, Ankara Birinci Bölge'den seçilen 5 milletvekili ile kayıt yaptırmak üzere Meclis'e geldi.

Kayıt işleminin ardından gazetecilerin, koalisyon tartışmalarına ilişkin sorularını yanıtlayan Gök, CHP'nin, toplumun huzuru ve refahı açısından elinden gelen her türlü katkıyı yapacağını belirterek, "Kendi belirlediğimiz ilkeler, halka verdiğimiz taahhütler çerçevesinde, en uygun koalisyon seçeneklerini ortaya çıkarmak açısından yoğun bir çalışma dönemini hep birlikte götüreceğiz" dedi.

Bu süreçte, halka verdikleri sözlerin arkasında olacaklarını savunan Levent Gök, şunları söyledi:

"Halka neler vaat ettiysek, o tarz bir koalisyon çıkarmak açısından CHP son derece yapıcı bir şekilde görevini yerine getirecektir. Umuyor ve diliyorum ki muhalefette olan diğer partiler de aynı sorumlulukta davranacaklardır. Hükümetsiz kalmadan, bir erken seçim seçeneği ortada olmadan ülkeyi birkoalisyon hükümeti ile muhalefet partilerinin oluşturacağı bir koalisyon hükümeti ile yönetmek arzusundayız."

Erken seçimi düşünülmemesi gereken bir seçenek olarak nitelendiren Gök, mevcut partilerin koalisyon kurabileceğini kaydetti.

Gök, toplumu refaha huzura kavuşturmak için yola çıktıklarını, bu nedenle, verdikleri sözlerin de arkasında duracaklarını, öncelikle AK Parti dışındaki diğer muhalefet partileri ile görüşmeler yaparak, koalisyon seçeneğini toplumun huzuruna getirme zorunluluğu taşıdıklarını vurguladı.

AdminAdmin