HAYAT AĞACI KURBANDA DA TAM MESAİ YAPTI…

Hayat Ağacı Derneği’nin her yıl düzenlediği vekâletle kurban kampanyası, bu Kurban Bayramı’nda da yoğun bir katılımla devam etti. Vekâletle kurban kampanyası kapsamında 143 adet büyükbaş, 30 adet küçükbaş olmak üzere toplam 1031 hisse bağış toplandı.

Sivas - 10 yıl önce



Hayat Ağacı Derneği’nde vekâletle kurban kestiren hayır sahiplerinin yanı sıra canlı kurban bağışlayan hayır sahipleri ile kurban payı getiren hayırseverler Gıda Bankası için katkı sağladı. Vekâletle kurban kestiren hayır sahiplerinin kurbanlıkları, Hayat Ağacı Derneği yönetim kurulu üyeleri ve veteriner nezaretinde satın alındı. 


Hayat Ağacı Derneği yönetim kurulu üyelerinden oluşturulan komisyon, Sivas merkezinde bulunan besi çiftliklerini ve kurban satıcılarını gezdi. Komisyon, kurban bayramından önce titiz bir araştırma yaptı.  Herhangi bir hastalığı olmayan, kurban olma vasfı taşıyan kurbanlıklardan, yedişerli hisseler hâlinde 143 adet satın alındı. 


Hayat Ağacı Derneği için satın alınan büyükbaş kurbanlıklar, Kurban Bayramı’nın birinci günü Güler Sucukları’nda, küçükbaş kurbanlıklar ise dernek merkezinde kesildi. Dileyen bağış sahipleri, kesimleri görme imkânı buldu. 





Belediye Başkanı Sami Aydın, bayramın birinci günü Hayat Ağacı Derneği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kombinada vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Sami Aydın’ın bulunduğu 1. grup yedişerli kurbanlık hissesi, dua edilip vekâletleri verildikten sonra tekbirler eşliğinde kesildi.



Her bir hisse sahibinin isimleri okunurken ve vekâletleri, kesimi yapacak kasaba verilirken gruplar hâlinde kamera kaydına alındı. Kurban Bayramı’nda bir yandan kombinada, diğer yandan Hayat Ağacı Derneği’nde yoğunluk vardı. Bayramın birinci günü gece geç saatlere kadar hisse sahiplerine dağıtılacak beşer kiloluk paketler yetiştirilmeye çalışıldı. Bu sürede dernek merkezine gelen hisse sahiplerinden paylarını alanlar, bu hizmetten dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.



Bayramın ikinci günü hayır sahiplerinin adreslerine beşer kiloluk kurban hissesi dağıtmaya başlayan Hayat Ağacı Derneği personeli, aynı gün gece geç saatlere kadar ihtiyaç sahibi kimselere dağıtılacak etleri hazırlamak için çalıştı. Hayat Ağacı Derneği’ne bağışlanan kurban etleri; Gıda Bankası’ndan ücretsiz alışveriş yapan dul, yetim ve kimsesizlere de yıl içerisinde dağıtılacak.
Günün Diğer Haberleri