TÜRKAV: “ANAYASA, YASA İLE GÖZ GÖRE GÖRE ÇİĞNENİYOR”

Türkiye Kamu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Şube Başkanı İbrahim Ballı, Torba Yasa Tasarısı ile ilgili açıklamasında memurun iş güvencesini kaldıran yasa hazırlığı yapıldığını söyledi.

Sivas - 10 yıl önce

Memurların iş güvencesini tehdit eden düzenleme ile ilgili olarak kamu çalışanlarının hiçbir şekilde düşünce ve görüşlerinin önemsenmediğini ve Kamu Çalışanlarının adeta cezalandırıldığını söyleyen İbrahim Ballı, "Torba yasaya eklenen ve memurların iş güvencesini ortadan kaldıran düzenleme Kamu Çalışanlarını rahatsız etmiştir. Çünkü İş güvencemiz bizim vazgeçilmezimizdir." dedi.

Söz konusu düzenleme ile kamuda hukukun ortadan kaldırılacağını dile getiren Ballı, "Bu düzenlemeye göre, görevden alınan bir memur bu haksızlık karşısında dava açsa ve kazansa dahi, idare mahkemeyi kazanan memuru 2 yıl göreve başlatmama hakkı elde ediyor. Yani ‘seni haksız yere görevden aldık sende haksız olduğumuzu mahkemede ispatladın ama 2 yıl daha seni süründürme hakkımız var’ deme yetkisi veriliyor." şeklinde konuştu.

 

Yapılan düzenlemenin kamu çalışanlarına mahkeme yolunun kapanması anlamına geldiği gibi, düzenlemenin keyfiyeti ön plana çıkardığını ve Anayasa’ya aykırı bir durum olduğunu savunan Şube Başkanı açıklamasına şöyle devam etti: "Anayasa’nın 138. maddesinde geçen ‘Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez’ hükmü açık ve nettir. Ancak yasa tasarısı mahkeme kararını yok sayma anlamına gelmektedir ki bu kabul edilemez. Anayasa, yasa ile göz göre göre çiğneniyor. Anayasaya aykırı bu düzenleme ile Kamu Çalışanlarının iş güvencesi elinden alınıyor."

Günün Diğer Haberleri