AFAD ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi güçlerini birleştiriyor! Yeni dönemin yol haritası masaya yatırıldı

Sivas'ta afetlere hazırlık konusunda önemli bir adım atıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri - 3 saat önce

Sivas AFAD İl Müdürü Cemal Kurban, İl Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Polat ve beraberindeki heyet, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül'ü makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen görüşmede, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilecek çalışmalar ayrıntılı şekilde ele alındı. Toplantıda, afet farkındalığının artırılması, eğitim faaliyetleri, bilimsel araştırmalar ve ortak projeler başta olmak üzere üniversite ile AFAD arasındaki mevcut iş birliğinin geliştirilmesi ve yeni ortak çalışmaların hayata geçirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaretin, Sivas'ta afet yönetimi alanında akademik bilgi ile kurumsal tecrübenin bir araya getirilmesi açısından önemli bir adım olduğu belirtilirken, iki kurum arasındaki koordinasyonun önümüzdeki süreçte daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Sivas AFAD İl Müdürlüğü yetkilileri, nazik ev sahipliği dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül'e teşekkür ederek, kurumlar arasındaki iş birliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Günün Diğer Haberleri