Cumhuriyet Bayramı Coşkusunda Anlamlı Buluşma: SCÜ ve SESOB’tan Şehir Turu Etkinliği

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) ile Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) iş birliğinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri - 3 gün önce

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu öğrencileri, düzenlenen program çerçevesinde şehir merkezini ziyaret etti.

Programa; SCÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, SESOB Başkanı Hakan Demirgil, Hafik Kamer Örnek MYO Müdürü Doç. Dr. Bünyamin Demirgil, SCÜ Vakfı Genel Sekreteri Özdemir Yalçın, Vakıf Genel Müdürü Uğur Özdal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile yürütülen iş birliğinin üniversite-şehir bütünleşmesine katkı sunduğunu vurguladı. Şengönül,

“İlçelerimizde öğrenim gören öğrencilerimizin şehir merkezini ve kampüsümüzü tanımalarına imkân sağlayan bu tür etkinlikler, hem öğrencilerimizin ufkunu genişletiyor hem de üniversitemiz ile şehir arasındaki bağı güçlendiriyor,”
ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında, öğrenciler Atatürk ve Kongre Müzesi başta olmak üzere şehrin tarihi ve kültürel noktalarını gezdi. Ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü ziyaret edilerek akademik birimler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Cumhuriyet’in 102. yılı coşkusuyla gerçekleştirilen etkinlik, hem öğrenciler hem de şehir esnafı açısından unutulmaz anlara sahne oldu.

Günün Diğer Haberleri