Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası 9 Yıllık Restorasyonun ardından ziyaretçiye açıldı

Sivas'ın incisi olarak bilinen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, 9 yıl sonra ziyarete açıldı.

Sivas - 2 hafta önce

Sivas'ın incisi olarak bilinen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, 9 yıl süren kapsamlı restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra bugün düzenlenen törenle yeniden ziyarete açıldı.

2015 yılında başlayan ve özenle yürütülen restorasyon çalışmaları ile 800 yıllık tarihi eser, ilk gününden itibaren ziyaretçileri büyülemeye başladı. Ülke ve dünya turizminin önemli destinasyonlarından biri olan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nın yeniden hizmete girmesi, bölge turizmine de önemli katkı sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Telekonferans ile Katıldı

Dünkü açılış programına telekonferans sistemi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törene  TBMM Ak Parti Grup Başkanı Av. Abdullah Güler, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, milletvekilleri, bakanlık yetkilileri, protokol mensupları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Ziyaretçiler Divriği'ye Akın Edecek

Görkemli mimarisi ve tarihi önemi ile öne çıkan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nın yeniden ziyarete açılması, bölgeye olan turistik ilgiyi de artırması bekleniyor.

Günün Diğer Haberleri