Anayasa Mahkemesi üyesinden Süleyman Soylu'yu kızdıracak yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara tepki olarak AYM Başkanı'na "İşe bisikletle git gel bakalım" diyerek seslenmişti. Bakan Soylu'ya Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, bisiklete binerken çekildiği fotoğrafları paylaşarak göndermede bulundu.

Gündem - 4 yıl önce

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) şehirler arası yollarda gösteri yürüyüşünü yasaklayan kanunu iptal etmesine tepki gösterirken, AYM Başkanı Zühtü Arslan'a "Niye polis koruması alıyorsun, niye eskortlarla geziyorsunuz. Ben varım sen var mısın, Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı?" sözleriyle yüklenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'dan geldi.

Bakan Soylu'ya Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, bisiklete binerken çekildiği fotoğrafları paylaşarak göndermede bulundu.

İşte o fotoğraflar:

Dün, "Üzücü bir gün oldu. Öyleyse günün sorusu gelsin. Ne adına?" paylaşımında bulunan Yıldırım bugün de şu paylaşımları yaptı:

MADDE 138. – Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler.

Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz...
Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

İşte o paylaşımlar:

 

 
Günün Diğer Haberleri