Çaykuş: “Eğitim sistemimiz karalama tahtasına dönüşmüştür”

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Av. Taha Çaykuş bir basın açıklaması yaparak; “Eğitim sistemimiz karalama tahtasına dönüşmüştür” dedi.

Sivas - 6 yıl önce

Çaykuş yaptığı açıklamanın devamında “Milli Eğitim Bakanımız, Hemşehrimiz Sayın İsmet Yılmaz; dün yaptığı açıklamada; ‘‘Eğitim sisteminden herkesin, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin memnun olduğunu, eğitim sisteminin yapboz olmadığını.’’ beyan etmiştir.

Bu açıklamalar toplumda şaşkınlıkla karşılanmıştır. Sayın Bakan; doğru bilgilendirilmemekte, yanlış yönlendirilmektedir.

Sayın Bakanın başarılı olması, hem şehrimize hem de ülkemize daha fazla faydalı olabilmesi için kendisine önerilerimizi sunuyoruz.

Eğitim sistemi; yapboz’dan daha kötü, karalama tahtasına dönüşmüştür. Eğitim sistemindeki değişiklikler; öğrencileri, velileri ve öğretmenleri memnun etmemiştir.

Eğitim sisteminden herkesin memnun olabilmesi için; eğitimin eğitimcilere bırakılması ve her türlü siyasi mülahaza ve müdahalenin dışında tutulması, liyakat esasında atamaların yapılması gerekmektedir.

Unutulmamalıdır ki; yanlış sistem yanlış nesil yetiştirir, yerli ve milli bir nesil için doğru bir milli eğitim sisteminin olması gerekmektedir.

 

 

 

Günün Diğer Haberleri