“ÜNİVERSİTE TANITIM VE TERCİH GÜNLERİ” PROGRAMININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi tarafından düzenlenen “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” programının açılışı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri - 8 yıl önce

 

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Cumhuriyet Üniversitesi tarafından Üniversite sınavına girecek ve üniversite tercihinde bulunacak öğrencilerin üniversiteler hakkında fikir sahibi olmaları amacıyla Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde tanıtım fuarı düzenleniyor.

 


Fuarın açılışına Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkanı Sami Aydın ile Vali Âlim Barut katıldı.

 


22 farklı üniversitenin tanıtım standı olduğunu belirten Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, “12. sınıf öğrencilerimizin ve sınava girecek olan diğer öğrencilerin tercih konusunda bilinçlenmeleri amacıyla Cumhuriyet Üniversitesi ile birlikte tanıtım fuarı yapıyoruz.” dedi.

 


Rektör Kocacık da öğrencilerin bilinçlenmesi için bu fuarın önemli olduğuna vurgu yaptı ve Vali Âlim Barut ile Belediye Başkanı Sami Aydın'a katılımları için teşekkür etti.

 


Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı. İl protokolü stantları gezerek buradaki görevlilerden üniversiteler hakkında bilgi aldı. 

 

Günün Diğer Haberleri