“HÜKÜMET OLURSAK VEYA İKTİDAR ORTAĞI OLURSAK BUNU KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Akyıldız, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) işlevini yitirdiğini ve bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

Sivas - 9 yıl önce


Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın kaldırılması gerektiğini söyledi. Akyıldız, YÖK’ün 80 darbesi ve cuntanın ürünü olduğunu söyleyerek ülkeye yakışmadığını dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hükümet veya iktidar ortağı olması halinde YÖK’ün kaldırılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını belirten Akyıldız, çok tartışılacak sözlere imza attı.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın cunta döneminde ortaya çıktığını ve işlevini yitirdiğini söyleyen Akyıldız, “Akyıldız, “Siyaseten bu cümleleri söylemiyorum. 80 darbesinin ve cuntanın ürünü olan YÖK’ün bana göre bir an önce kaldırılması gerektiğine inananlardanım. Eğer hükümet olursak veya iktidar ortağı olursak bunu kaldırmak için çalışma yapacağız. Seçim vaatlerimiz arasında bu da var. YÖK bu ülkeye yakışmıyor. YÖK’ün kaldırılması gerekiyor” dedi.

Günün Diğer Haberleri