DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Yurdal Epsileli
Yurdal Epsileli
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

Omurga Rahatsızlıkları Çekmemek İçin Dik Durmak Şarttır!!!

Boynu  sürekli eğik tutarak  yaşamak ilerleyen zamanlarda omurga problemleri  yaşanmasına neden olabilir, Bu nedenle Dik durmak gerek daima, hayata olaylara yanlışlara ve yandaşlara kısacası yanlış gördüğümüz herşeye ve herkese karşı..

Omurgalı olmanın gereğidir bu Allah biz dik duralım diye omurgalı yarattıysa neden kullanmaktan imtina edelim sorarım sizlere? 

Hatırlarsanız bir zamanlar gençlerimiz başörtüsü kullandıklarından dolayı  aşağı baktırılmaya zorlanıyordu  şimdi yine gençler atanmış bir rektörü  kabul etmediği için aşağılara bakılmaya zorlanmakta!!

(Elbetteki burada gösterileri provoke eden terör yanlısı gösteriler değil kastımız)

Sonrada bu gençlerimizden dönüp ülkemiz için çalışmalarını fedakarlık yapmalarını vatansever olmalarını bekliyoruz beyin göçüne karşı çıkıyoruz ama elimizdekilere sahip çıkmak yerine onları ötekileştirecek etiketleyecek herşeyi yapmaktanda geri durmuyoruz ve ne acıdır ki sonrada kapı kapıda aşı dileniyoruz!!!

Bir adım ileriye gidemeyen ülkemde  yıllardır olaylar aynı zulüm aynı

senaryo aynı sadece oyuncular değişik...

Şimdi neden gelişemediğimizin  neden bir  adım öne geçemediğimizin  sebeplerini herhalde çok daha iyi anlayabiliyoruz!!

Ve ne kadar acıdırki  kendi  gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan ederek ötekileştirerek etiketleyerek gelişme yerine gerilediğimizinde farkında olmuyoruz!!

Üniversiteler özgür düşüncelerin yeşertildiği fikir özgürlüklerinin hayat bulduğu,sorgulayan ,araştıran  yerler olması gerekirken neden siyasetin ,yasakların , istibdatvari rejimlerin yuvası olmaya devam etmektedir!!!

Böylesi  bir ortamda bilimsel çalışmalar dan söz edilebilirmi yada  muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmekten..

Sahi Özgürlükten neden korkuyoruz ki biz bu kadar ?

Bakıyorsunuz bir tarafta siyasilere ve basın mensuplarına  diğer bir görüşü eleştirdiği  için darp neredeyse haklı gösterilmekte diğer yandan cumhurbaşkanına hakaretten pek çok davalar açılmakta bir tarafta kayyum rektör atamasına karşı çıkan öğrenciler karga tulumba gözaltına alınmakta bir tarafta ekranlarda  tehditler  savurulmakta... acaba diyorum bazen ; bizim bilmediğimiz kurallar kanunlarmı var bu ülkede?

Mesela Demokratik hukuk devletinde, herkesin yürüyüş, protesto hakkı yokmu ?

Terör grupları tarafından miletin inancına, tarihsel,toplumsal değerlerine saldırı varsa polis onları göstericilerin arasından  alarak ayrıştıramazmı?

Devlet hepimizin değilmi ?

iktidarı eleştirmek,devleti eleştirmek anlamındamı ?

İfade özgürlüğü bu ülkede yasaklandıda haberimizmi olmadı?

Sevgili okurlar; bizler üniversitelere çocuklarımızı gönderirken başları daima dimdik dursun kimseye boyun eğmesinler haklarını savunmayı ,sorgulamayı,cesareti ,hukuka uygun davranmayı, vatanlarına sahip çıkmayı öğrensinler  diye göndermiyormuyuz ?

Ünlü filozof Sokrates’in başı sitenin değerlerini tenkit etmesinden dolayı derde girmişti hani bilirsiniz, Sokrates sitenin çok tanrılılığına karşı çıkarak site değerlerini eleştirdiği ve gençleri yoldan çıkardığı gerekçesiyle yargılanmış ve idama mahkum edilmişti. Şüphesiz, bugün Sokrates’i herkes bilmekte ve anmaktadır, ama onu yargılattıranları ve yargılayıp mahkum edenleri kimse hatırlamamakta ve hatırladığında da hayırla yad etmemektedir. Tarih bu tür örneklerle doluyken hala neden özgürlüklerden ifade hürriyetinden yana olmak yerine korkuyoruz ki bunlardan ?

Gençler ; sizlerin haklı davanızın savunucusu olmanız gelecekte omurga problemleri yaşamamanız açısından elzemdir.Çünkü siz bu gidişatı değiştirecek coşkusunuz güçsünüz !!!                               Sizler  bu devletin nadide evlatlarısınız. 

Devlet te kimsenin malı değildir!!!

Devlet hepimizindir!!!


Başınız daima dik, ufkunuz açık ,

gözünüz yükseklerde  olsun!!!

 Bu vatan Bizim

 GELECEK gençlerin...

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA