DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Yurdal Epsileli
Yurdal Epsileli
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

Çöl Şartlarında Gül Ağacı Yetişmez

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 8. maddesini sizlerle paylaşmak istiyorum kıymetli okurlar, “Eğitimde kadın, erkek herkese fırsat ve imkân eşitliği sağlanır. Maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilerin en yüksek eğitim kademelerine kadar öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla parasız yatılılık, burs, kredi ve başka yollarla gerekli yardımlar yapılır.”der kanun!!!

Fırsat eşitliği aslında kanunla garanti altına alınmış bir haktır yani,

 ve bunun ardındanda Milli Eğitim Bakanlığının bir paylaşımını aktarayım sizlere;  Harranda Hasan Hüseyin adlı bir öğrenciye tablet verilerek eğitime erişimi sağlanmış fakat sadece bununla bitmemiş tabiki iş çoçuğun ders çalışacağı masa sandalye bile mevcut değil bunuda Mesleki Eğitime devretmiş Sn Bakanımız tabi ,umuyoruz internet bağlatısı  da var olsun!!!

Yani bakıyorsunuz yukarda Milli Eğitim Temel Kanununda Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak esas görev olarak belirlenmişken dağıtılan bir tablet  üzerinden  nice reklam algısı  oluşturulmakta!!!

İşte böyle hali pür melal  dostlar !!!

Bir  tarafta dört öğrencinin olduğu  bir ev  ve belkide zar zor alınabilmiş tek bir bilgisayar yada telefonla internet hesap edilerek eğitime dahil olmaya çalışan öğrencilerimiz yine bakıyorsunuz diğer tarafta her odada bir bilgisayar artı telefon ve ayrıca özel öğretmenlerle eğitim alan öğrenciler!!!

Tamda burada sosyal devlet olmanın gerekliliği önemi ortaya çıkmıyormu sizce?

 Bu iki uç nokta arasındaki mesafenin kısaltılabilmesindeki başarımız değilmidir geleceğe daha güçlü hazırlayacak olan bizleri?

Hal böyleyken ; Avrupanın en yavaş hızındaki interneti kullanmamız şöyle dursun sosyal   devlet olnamızın gereği eğitimde eşitliğin sağlanması görevi yerine getirilirken bile bu olayın sanki lütufmuşçasına valiliklerin belediyelerin bakanlıkların sitelerinde boy boy resimlenmesini garabetle ve şaşkınlıkla izlemekte ve halimize üzülmekteyim.

Devletin imkanlarıyla   görevleri olanı  yapan ki (buda tartışılır dağıtılan tablet sayısı düşünüldüğünde) kıymetli  bürokratlarımız bu yapılanların reklamını  yapmayı ne zaman bırakıp gerçek işlerine yönelir çözüm üretirlerse işte o zaman ülkemizin evlatlarımızın  sorunlarıda bir bir çözülecektir.

Aksi takdirde imkansızlıklar içerisinde eğitime erişemeyen   belki yüzlerce belki binlerce  üstün yetenekli beyinlerimiz kaybolup gidecektir.

Çöl şartlarında gül ağacı yetişmiyor Sn yetkililer!!!

Lütfen lütufmuş gibi gösterdiklerinizin esas göreviniz olduğu gerçeğinin bilincinde ve belkide bir zamanlar şahsınızında buralara gelmesine vesile olan devletimizin  imkanlarını yine devletimizin evlatlarına sunalım reklamsız gösterisiz ve samimiyetle...

Emin olun bizler  Allah Devletimize Zeval Vermesin  Dualarıyla Yetişmiş Nesilleriz  Ve  yine aynı  duayı öğrettiriz evlatlarımıza !!!

Reklamlardan sonra görüşmek üzere...

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA