DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Yurdal Epsileli
Yurdal Epsileli
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

Yoksulluktan Daha Acı Olan Yoksunluktur!!!

Yoksulluk içimizde diye bir hikayesi vardı Mustafa Kutlunun isterdimki sizlerle onu analiz edelim üzerine  naçizane sohbet edelim fikir teatileri yapalım hem ruhumuz hem beynimiz dinlensin şu zor zamanlarda...


Ama heyhat..


Gelin görün ki hayaller ve hayatlar ne yazıkki yine birbirinden çok uzak..


Bir tarafta yoksulluklar içinde hayatta kalma mücadelesi veren çilekeş fedakar halkımız, eline iş aş yazarak artık  belki de tek sahibi   kaldığını düşündüğü şeyide feda ederek sessiz sedasız  sonlandırırken hayatını ,gün boyu rızkı  peşinde koşarak  evine eli boş dönmenin kendine ait olmaması gereken utancını hissederken birileri, bazılarıda ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler aymazlığında kuru ekmekleri varsa aç değiller demekki filozofluğunda demogoji yapabilmekteler bu Ülkede!!!


Gerçekten içler acısı bir tablo kıymetli okurlar..


Dahada içler acısı olan ne biliyormusunuz ? Yoksulluğun yani aslında hepimizin içerisinde bulunduğu bu durumun  artık bu ülkede sorun olmaktan çıktığının ifade edilmesi !!!


Evet doğru !!! 

Gerçekten sorun olmaktan çıktı yoksulluk ; çünkü sorun değil hayatın ta kendisi artık, tam olarak yaşanan ve ayrılmaz bir parçamız ,kanıksanmış şey bu ülkede yoksulluk!!!


Sosyal Devlet anlayışını kömür ve makarnaya indirgeyen bunları dağıtarak insanların yoksulluğunu artık sorun olmaktan çıkartan bir anlayış ile kuru ekmek yiyenlerin tok görüldüğü  ve  bir yanda askıda ekmek  kampanyası başlatıp   bir yandanda Halk ekmek büfelerini kısıtlayan anlayışın hakim olduğu zihinlerde elbetteki yoksulluk sorun olmaktan çıkartılır!!!


 İçerisinde bulunduğumuz şu hali inanın çözebilmiş ve anlamlandırabilmiş değilim !!


İşte burada   “yoksunluk” kavramı gün yüzüne çıkıveriyor değerli okurlar; yoksul olmak kader değil evet birgün herşey değişebilir her yol açılabilirde bu “yoksunluk” bence kader olsa gerek hemde bir insanın yaşayabileceği en acı kader !!!

Diğergamlıktan empatiden halkın derdiyle dertlenmekten milletiyle hemhal olmaktan asgari ücretlinin çektiği sıkıntıların hissedilmesinden,pazar artıklarıyla ,çöplerden toplanan gıdalarla hayat sürdürmeye çalışanların mücadelesinden yoksunluk ,halktan kopukluk ,milletten ayrı sırça  köşklerde hayat yaşayanların içerisinde bulunduğu yoksunluk !!!!

Birileri belki temel ihtiyaçların yoksulu olabilir bugün, yarın değişir şartlar yoktan var eder Yüce Yaradan fakat akıldan yoksunluk îzandan yoksunluk ferasetten yoksunluk,haysiyetten yoksunluk beyinlerdeki ve bakış açılarındaki yoksunluk  asıl mesele buralarda ve  asıl eksiklikler , üzerinde konuşulması gerekenler de bunlar bence!!!

Ve çok daha acınası hallerde yine bunlar!!!


Hülasa...

Sn milletin vekili!!!  Kuru ekmekle karnını doyurarak Çanakkale Zaferini kazanmış bir necip milletin torunları yine Vatanı için gerekirse kuru ekmekle tok kalabilir asıl sizler düşününüz sahip olduklarınızı kaybettiğinizde  doymak bilmeyen  midenizle ve nefsinizle nasıl başa  çıkabileceğinizi  ve neyle doyabileceğinizi!!!

Selametle...

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA