DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Çigdem KILIÇ
Çigdem KILIÇ
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

NAİM NAİM NAİM

İlk kez korkuyorum yazarken..Nasıl anlatılır mesela toplumları ayağa kaldıran duygunun sahibinin neler hissettiğini; ne derdim ‘TİME’ dergisine kapak olan tek sporcuydum derken, mesela hislerim karışık mı olurdu?,  adrenalin dolu bir coşkuyla heyecandan saç tellerim havaya mı kalkardı mesela…, anlatırken, yürürken gözlerimden yaşlar mı dökülürdi acaba?! ‘NAİM’ olmak nasıl yaşanırdı mesela, en çok bunu merak ettim.. 

Naim, Naim, Naim sunucu televizyondan fırlayacakmış gibi haykırırdı adeta ve Naim yine rekor kırdı, Naim kendi rekorunu da kırdı, kilosunun üç katının on fazlasını kaldırdı, bu bir dünya rekoru, evet bu bir dünya rekoru derken… nasıl ayağa kalkardı herkes, nasıl birleşirdi tüm toplum Naim ile gurur duyarken, nasıl severdi herkes Naimi, tüm anneler onu tekrar karnına koyup doğurmak isterdi, tüm babalar böylesi evlada sahip olmak isterdi, çocuklar bile Naim derken nasıl da coşkuluydular; anlat anlat bitmez, biter mi Naimi anlatmak!!... 

Seul Olimpiyatlarında Oyunlarında tarih yazar ve Birleşmiş Milletlerin Genel Konseyinde Kürsüde tarihi konuşmaya davet edilir. O bir dünya rekortmenidir kendi branşında. Sahi neydi savaşmak, neydi kazanmak?! O kazanmıştı savaşı üstelik..kimisi kalemiyle savaşır kitleleri peşinden koşturur, kimisi askeri dehasıyla bir ordu yönetip savaş kazanır, Naimin silahı Spor idi ve Halter idi.. Naim branşında en iyisini yapmıştı Seul Olimpiyat Oyunlarında. Üstelik de bu başarısını Bulgaristan da ezilen, zulüm gören, isimleri değiştirilen, yok sayılan iki milyon Bulgaristan Türk’i için yapmıştı. 

Birleşmiş Milletler Konseyi Kürsüsün de cep herkülü Dünya ve Olimpiyat rekorlarını alt üst etmiş olan Naim savaşı kazanmanın vermiş olduğu yetki, gurur, öz güven, saygı ve tutkuyla tüm dünyaya bir kez daha meydan okuyordu. Özgürlük, özgürlük, özgürlük diyordu, bu konuşmanın ardında Bulgaristan Hükümeti Türkleri yok sayamayacaktı ve Türkiye’ye göç etmelerine engel olamayacaktı. Bir insan, bir sporcu tek bir kurşun atmadan bir ülkeyi yenmişti savaşını kazanmıştı ‘NAİM’.

Dünya bir kez daha Naim’den son tokadı, son öğüdü, son örnek davranışı ayakda dinliyordu ve onaylıyordu.. 

Bitmez Naim bitmez

Bu yıl onu edebiyete uğurlayışımızın üçüncü yılı idi. Şimdi Naim derlerse ‘Özlem, saygı, gurur, sevgi’ deriz. Sevmek yüzünü görmek, sesini duymak demek değil, biz Naimi son nefesimize kadar seveceğiz. O dünya Halter litarütüründe gelmiş geçmiş üstüne rekoru kırılmamış ve sadece kendi rekorunu kırmış bir sporcu olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran bir sporcudur. Naim rekortmen olarak tüm spor otoritelerince saygı gören, özlem duyulan bir isim olarak kalacaktır.  

Bu dünya da bir ‘NAİM’ geçti. Ruhun şad olsun.. 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA