DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman YILDIZ
Osman YILDIZ
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

REKTÖR MUSTAFA ŞAHİN İSTİFA ETMELİDİR…

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ VE FETÖ YAPILANASI -2-

REKTÖR MUSTAFA ŞAHİN İSTİFA ETMELİDİR…

 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesindeki paralel yapılanma ile ilgili ilk yazımızda, 2014 Eylülünde Sivas Egemen Gazetesinde yayınlanan ve daha sonra Tokat Haber Portalı’nda tekrar edilen “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Paralel Yapının Yavru Yuvası Gibi” başlıklı yazıya yer vermiştik. Bu yazının internet sitelerinden ulaşılır olmamasına dikkat çekmiştik. Bugünkü yazımızda, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesindeki paralel yapılanma ile ilgili diğer yazılara dikkat çekeceğiz.

Bu haberlerden en dikkat çekici olanı; Rektör Mustafa Şahin’in Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine rektör olarak atandıktan sonra, bu üniversitedeki başarının hızla düştüğü ve bu düşüşün Rektör Şahin’in paralel yapılanmaya verdiği taviz neticesinde olduğunu belirten haberdir.   Tokat Haber Com.’da yayınlanan “Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Üniversiteler Arası Urap Verilerinde Akademik Sıralama Kaybediyor! 19. Sıradan 30. Sıraya” başlıklı yazıdır. Bu yazıya da internet üzerinden doğrudan ulaşılmadığı görülmektedir.(http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.tokathaber.com.tr/gop-universitesi-akademik-olarak-cokuyor-mu/4433/ )  Sırrı Sürer’in kaleme aldığı yazıda çöküşün gerekçesi olarak “yönetim zafiyeti, paralel yapılanma ve dikta yönetim” olarak belirtilmiştir. GOP Üniversitesine bağlı Üniversite Hastanesinde “malzeme alımlarında paralel yapı iddiaları, ihale işlemlerinde usulsüzlük iddiaları, bilimselliği bırakıp, müteahhitliğe soyunulmasının” yanı sıra üniversite yönetiminin “Rektörlük seçimlerini kazanabilmek adına bugün paralel adı verilen yapının içerisinde yer aldığı iddia edilen yönetimin seçimi kazandıktan sonra eski rektör Prof. Dr. Zehra Seyfikli dönemi akademik kadrosunu sürekli dışlayarak ve mobing uygulaması” bu çöküşün ana nedenleri arasında gösterilmiştir.

Yazının devamında “yönetimin kendi gibi düşünmeyen veya kendine oy vermeyenlere karşı sürekli bir bezdirme politikası üretmeleri daha önceki haberlerimizde isimlerine yer verdiğimiz  akademisyenlerin başka üniversitelere gitmesinin de yolunu açtığı şeklindeydi.     Son rektörlük seçimlerinde hükümetin tavrına göre hareket ediyormuş gibi görünmek adına sözde birkaç günah keçisine görev değişikliği yaptırılarak göstermelik verilen  mesajla yönetimin başarısızlığını gizlenmeye çalıştığı iddiaları her geçen gün artmakta” şeklinde belirtilmektedir.

Sırrı Sürer’in dikkat çektiği bu haberin bir benzerine yine aynı yazarın 28.07.2015 tarihinde Tokat Haber.com’da yer alan “GOÜ Üniversitesinde Paralel Ayrıcalık Var mı?” başlıklı haberidir. Yazar; “GOÜ Hastanesi'nde son rektörlük seçimi öncesinde usulsüz yoldan sağlık personeli alımı yapıldığı iddia edilirken ayrıca medikal malzeme alımında ise paralel yapı ile ilişiği bilinen bir firmayla uzun yıllardır iş birliği içinde olunduğu, ödeme takvimi uzun tutularak diğer firmaların malzeme vermelerinin zora sokulduğu öne sürüldü” diyerek oldukça ciddi iddialar ortaya koymuştur.  Usülsüz personel alımlarına da dikkat çekilen yazıda özellikle paralel yapıya yakınlığı ile bilinen bir hemşirenin alımı örnek gösterilmiştir. “Paralel yapılanmaya karşı hükümetin mücadelesi devam ederken Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Hastanesinde paralel yapıya ait evlerde ve yurtlarda kalmış GOÜ' de eğitimini tamamlamış bir hemşirenin usulüne uygun olmayacak şekilde işe alındığı iddia edildi.


İddiaya göre başka bir ilde yaşayan hemşirenin, son başvuru gününü kaçırmasına rağmen sonrasında mülakata alınıp müracaatı kabul edilerek göreve başlatıldı.” (
http://www.tokathaber.com.tr/gou-hastanesinde-paralel-ayricalik-mi-var/4244/)

Yukarıda belirtilen hususların bir çoğu, Sivas Egemen Gazetesi’nde de dikkat çekilmişti. Üniversitede yapılan usulsüz atamalar, uygulamalar, alınan usulsüz kararlar, mobing uygulamaları, hukuksuz açılan davalar, hep bu konular Sivas Egemen Gazetesinde yerini almıştı. Yapılan bu haberlerle ilgili tek bir tekzip gelmezken, başta Rektör Şahin olmak üzere üniversite yönetimi derin bir sessizliğe gömülmüştü. Bu haberleri tekrar okumak isteyecek okuyucular için aşağıdaki linklere bakmaları yeterlidir:

http://www.egemengazetesi.com/printer.php?q=1&id=9909   

http://www.egemengazetesi.com/haber/9131/dekan-prof-dr-hanifi-vuralin-hukuksuz-uygulamalari-devam-ediyor.html  

http://www.egemengazetesi.com/kose-yazisi/654/tokat-gaziosmanpasa-universitesinde-egitimin-e-si-fetullahin-f-sine-nasil-donustu.html

http://www.egemengazetesi.com/haber/9695/gaziosmanpasa-universitesinde-danisikli-dovus-ya-da-danisikli-tasviyeler.html

Bu haberlerin içerisinde yukarıda verilen en son linkte  yer alan “GAZİOSMANPAŞA ÜNİİVERSİTESİNDE DANIŞIKLI DÖVÜŞ YA DA DANIŞIKLI TASVİYELER” başlıklı yazı oldukça dikkat çekicidir. 5 Eylül 2014’de yayınlanan haberde “derin (paralel) yapılanma ile bağlantısı olduğu açığa çıkan şahıslardan mevcut yönetim kurtulmaya çalışmaktadır. Rektörlükte bu yapının imamı olarak adlandırılan Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hüseyin Özyurt,  Cumhur Başkanlığı Seçimine iki gün kala  08.08. 2014 tarihinde apar topar istifa ettirilmiş, bundan bir hafa geçtikten sonra ise Fen Bilimleri Enstitüsünde  60’ a yakın  profesör öğretim üyesi olmasına rağmen aynı yapıdan olan  Enstitü  Müdürü Doç. Dr. Naim Çağman’ da istifaya zorlanmıştır. Rektörlük seçimlerine sayılı günler kala Rektör, bu derin yapının öne çıkan isimlerden kendisini  kurtarmağa çalışarak önümüzdeki seçimlerde yeniden atanmanın önünü açmaya çalışmaktadır” denilerek, Rektör Mustafa Şahin’in ikinci kez atanmak için bir oyun içerisine girdiği belirtilmektedir.   Sivas Egemen Gazetesinde belirtilen bu husus “Tokat Kulisi’ndede belirtilmektedir. Cemal İncesoyluer’in “Ankara’da Kılıçlar Çekildi” başlıklı yazısında ; “Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in 4 yıllık görev süresince, hiçte alışık olmadığımız uygulamalarına şahit olmuştuk. Rektör Şahin’in Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kamuoyunda paralel yapıya mensup kişiler olarak adlandırılan akademik yöneticilerinin bir kısmını tasfiye etmesi, Rektör Şahin’in ‘’paralel yapıya’’ mensup kişilerden arınıyor algısı oluşturma çabalarından başka bir şey değildi. Ancak paralel yapıya mensup olduğu iddia edilen birçok akademik yöneticisi hala görevleri başındalar veya başka görevlere kaydırılmış durumdalar. Ve görevden alınanlar, Rektör Şahin tekrar atanırsa daha iyi bir pozisyonda görev alacakları yönünde yaygın görüş hakimdir. Sayın Şahin’in tarafındaki bir basın mensubu arkadaşımız, özellikle sosyal medyayı kullanarak bazı mesajlar veriyor. Bu arkadaşımız Rektör Şahin’in iyi bir AK Partili olduğunu ve paralel olmadığını iddia ediyor. Şimdi o arkadaşa sadece bir örnek vereceğim. Paralel yapının sendikası olan  Aktif Eğitim-Sen’in Tokat kurucusu ve Tokat il temsilcisi olan şahsı Rektör Şahin Üniversiteye genel sekreter yapmak üzere Tokat’taki bir ilkokuldan üniversiteye getirdi. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Rektör Şahin bu şahsı genel sekreter yapmaktan vazgeçerek yüksekokul sekreterliğine atadı. Bu şahsı Rektör Şahin şuanda basın danışmanı olarak kullanmaktadır. 

Özellikle Rektör Şahin’in yanında duran, AK Partililiği ile bilinen, akademik hayatının sonuna gelmiş bazı kişilerin hala Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in üzerine yapışmış olan ‘’paralel’’ olgusunu ortadan kaldırma gayreti içinde olduğunu duyuyoruz. Sayın hocalarım yapmayın, bu ‘’paralel’’ illetinin altında ezilir kalırsınız. Sayın Cumhurbaşkanının hassasiyetini anlamıyor musunuz, yoksa anlamak mı istemiyorsunuz. Zaten Rektör Şahin’ini koruduğunuz için camialarınızdan büyük tepki alıyorsunuz. Cumhurbaşkanı’ndan zılgıt yemeyin. “ diyerek, Sivas Egemen gazetesinde yer alan haberin bir benzerini ifade etmektedir. (http://www.tokatkulis.com/-3114-yorum-0-3-eu.html )

Rektör Mustafa Şahin’in Rektörlük seçimlerinde yaptığı mobing uygulamaları ve stratejisine bir itiraz da Rektör adaylarından Prof. Dr. Osman Demir’den gelmiştir. 23 Eylül 2014’de Milliyet Com.tr’de yer alan REKTÖR ADAYI DEMİR: "BENİ OY KULLANAMAYAN REKTÖR ADAYI DURUMUNA DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR" başlıklı haberde Prof. Dr. Osman Demir; Görüldüğü gibi öğrenci sayısı, öğretim elemanı, fakülte sayısı ve bütçe büyüklüğü bakımından üniversitemiz en gerilerde yer almaktadır. Doktora eğitimini tamamladığı halde kadrosu verilmeyen öğretim elemanları vardır. Prof. Dr. Rüştü Karaman, Prof. Dr. Orhan Uzun, Prof. Dr. Zafer Ulutaş’a sudan bahanelerle açılan soruşturmalarla zulmedişmiş, bu çok değerli bilim adamlarımız üniversitemiz en gerilerde yer almaktadır. Gıda mühendisliği bölümünde profesör unvanlı iki öğretim üyesi, kendi bölümlerinde verecekleri ders olduğu halde, bir ilçede ders vermek üzere görevlendirilmiş, bu hocalarımız kendilerine yapılan idari baskıya tepki olarak üniversitemizi terk etmiştir. Ayrıca daha pek çok öğretim üyesi huzurlu olmadığı ve geleceğe güvenle bakamadığı için üniversitemizi terk etmiştir” diyerek, Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Rektör Mustafa Şahin’in mobing uygulamalarına dikkat çekmiştir. Yine Osman Demir, Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Paralel yapılanma ile ilgili bir soruya  “Benim bildiğim kadarıyla en az sizde biliyorsunuz. Ben üniversiteyi gezdim arkadaşlarıma sordum, ’burada böyle bir şey var mı?’ dedim. Bana söyledikleri ’maalesef var, burada böyle’ dediler. Hatta yönetimin içinden bir dekan, ’hocam engel olduklarım var olamadıklarım var maalesef öyle” diyerek Üniversitedeki paralel yapıya dikkat çekmiştir. http://www.milliyet.com.tr/rektor-adayi-demir-beni-oy-kullanamayan-tokat-yerelhaber-394300/

Üniversitedeki paralel yapılanma konusu bu dönemde Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’a da sorulmuştur. 10 Ekim “2014’de erbaadan.com’da yer alan haberin başlığı “Zeyid Aslan'dan paralel hassasiyet” başlığını taşımaktadır. Haberin içeriği, Zeyit Aslan’ın iki yönlü davranmasıdır:

Ak parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, GOÜ'de rektör seçimi öncesi, hakkında paralel yapılarla ilişki içinde olduğuna yönelik ciddi iddialar ortaya atılan Prof. Dr Mustafa Şahin'e yönelik övgü dolu sözler sarf ederek; “Mevcut Rektörümüzün başarılı olduğunu düşünüyorum” diyerek mevcut Rektörü desteklemiştir. Fakat haberin devamında herkese karşı çok sert tutum içerisinde olan Zeyid Aslan’ın Paralel Yapı karşısında çok yumuşak kaldığı ifade edilmektedir. “Milletvekili Zeyid Aslan, mecliste dahil her yerde küfürlü ve saldırgan üslubu ile dikkat çektiği halde, Tokat genelinde paralel yapıya yönelik nazik davranışları dikkat çekmeye devam ediyor. Aslan Erbaa'da da Gülen Cemaati ve paralel yapılarının özellikle seçim dönemlerinde Ak Parti ve partinin lideri Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır karalama çalışmaları yapmalarına rağmen, bu yapılara destek vermekten çekinmemiş, irtibatını kesmemişti.” http://www.erbaadan.com/tokat/zeyid-aslandan-paralel-hassasiyet-h13921.html

Yukarıda belirtilen bu hususların bir çoğuna bu üniversitede görev yaptığım esnada şahit olmuşumdur. Özellikle Rektör Şahin, göreve gelir gelmez, yanına Rektör Yardımcısı olarak atadığı Kenan Kara’yı önceki Rektör Zehra Seyfikli’nin atadığı yönetimdeki şahısların baskı altına alınmasında ve görevden uzaklaştırılmasında baskı aracı olarak kullanmıştır. O vakitler Türk Dili Bölüm Başkanlığını yaparken, gelen bir telefonda, kişi kendisini Kenan Kara olarak tanıttıktan sonra bana “sizden nezaketli bir davranış beklerdik” diyerek beni istifa etmem konusunda uyarmıştır. Benim verdiğim cevabı buradan yazmam uygun olmaz fakat bağlı bulunduğum birim o vakitler yine Rektör Yardımcısı olan Mücahit Eğri olmasına rağmen Kenan Kara’nın böylesi bir isteği iletmesi, bütün bu işlerin Kenan Kara üzerinden yürütüldüğüne bir örnektir. İlerleyen süreçte, çeşitli kumpaslarla üzerime gelinmesi de diğer bir mobing uygulamasına örnektir. Bunları yazımızın 3. Serisinde yazacağım.

REKTÖR MUSTAFA ŞAHİN İSTİFA ETMELİDİR…

Benim buradan çağrım, kendisi paralel yapının içerisinde olur veya olmaz, bu durum tamamen ilgili birimlerin işidir. Fakat hakkında bu kadar iddia olan birinin yani Rektör Mustafa Şahin’in o görevde kalmaması ve istifa etmesi gerekmektedir. Rektörün yapacağı böylesi bir hareket paralel yapı ile mücadele eden çeşitli birimlerin elini güçlendirebileceği gibi, Gaziosmanpaşa üniversitesindeki FETÖ yapılanmasının çözülmesine de katkı sunacaktır. Bütün bu şaibelerden sonra o mevkide bulunmak, Sayın Cumhurbaşkanımızın FETÖ-PDY yapılanmasına karşı yürüttüğü mücadeleye direniş anlamına gelmektedir.

 

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman YILDIZ

Osman YILDIZ

DİĞER YAZILARI İTİNA İLE ŞEYTAN TAŞLANIR ADEM’İN ADAM OLMASI STİRLANDİNGO SIFIRA İNAT, BİRİZ TEOG SINAVI VE MUHTEMEL FETÖ GİRİŞİMLERİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VARAN1 Müfredat tartışması mı? MAVİ KÖŞKÜN LAMBASI KANUNLARIN RUHU KAPI ARALIĞİNDAN DÜN ve BUGÜN SİYASET TOPTAN YUVARLAKTIR – DEVLETLÜ AHMET TÜRK “ALTI OK”TAN BEKLEDİKLERİMİZ EVET Mİ HAYIR MI TOKAT GOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ 1 İÇİN BİR TEKZİP YENİ ANAYASA SÜRECİNDE TERÖR ve MHP SİYASET-NANEDEN SEÇMELER RİZE ZİLETİ VE ÜLKÜ OCAKLARI TERÖR ve DİL KIÇI HÖLLÜKLENMEMİŞ BEYLER Türk pasaportu ŞU BİZİM AVRUPA SEVDAMIZ TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ -1- KİM BU? REKTÖR MÜ? TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FETÖ 4 BİR KUMPAS DAVASININ ANATOMİSİ ÜZERİNDEN – TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ VE FETÖ YAPILANMASI -1- KÜÇÜK BİR FETÖ TARİHÇESİ BİR ŞEYE HAYIR DEMEK: MİLLİYETÇİLİK VE AKP GOPTUM ÇOK GOPTUM BEYAZ ADAM BOŞ KONUŞUYOR PARALEL AVCILIK OSMANLI-CA - TÜRK-CE TOKAT GAZİOSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİNDE NİHAYET… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİMİN ‘E’ si FETULLAH'IN ‘F’ sine NASIL DÖNÜŞTÜ? TOKAT GÜNDEM GAZETESİ YAZARI HAMZA SOYKAN’IN DİKKATİNE KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -21- GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİ VE SÜREÇ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -20- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -19- KIBRIS TÜRK’Ü ve TÜRK KAHVESİ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI – 18 – KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI ÜZERİNE MÜLAKAT KUMPAS VE ŞÜREKASI -17- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 16 - KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 15 -
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA