DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman YILDIZ
Osman YILDIZ
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ VE FETÖ YAPILANMASI -1-

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ VE FETÖ YAPILANMASI -1-

Tokat’taki paralel yapı ile ilgili haberleri basın yoluyla takip etmekteyim. Birçok tutuklamalar olmaktadır. Fakat bir şeylerin eksik olduğu da gözden kaçmamaktadır. Özellikle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesindeki yapılanma çeşitli nüveleri ile açığa çıkartılması gerekmektedir. Bu açıdan, bu üniversite ile ilgili geçmişte yapılan bazı haberlere dikkat çekmek istiyorum. İşin ilginç tarafı, bu haberlerin en önemlilerinin internet sitelerinde gözükmemesidir.

Bu haberlerin başında ilkin Sivas Egemen Gazetesinde çıkan ve daha sonra 13 Eylül 2014’de Tokat haber Portalı’nda yayınlanan “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Paralel Yapının Yavru Yuvası” başlıklı haberdir. Bu haber internette arandığında, Tokat Haber Portalı’nda yer alan habere ulaşılmadığı gibi, Sivas Egemen Gazetesinde “Kılıçdaroğlundan Seçim Güvenliği Resti”  başlıklı haber çıkmaktadır. Dolayısıyla, okuyucunun bu habere ulaşması bir şekilde engellenmiş gibidir. Haberin taşıdığı ehemmiyete binaen yazıyı buraya tekrar koymayı, milli bir vazife olarak addediyorum:

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PARALEL YAPININ YAVRU YUVASI GİBİ

(13 Eylül 2014 Tokat Haber Portalı)

Sivas bölgesel ‘EGEMEN‘ internet gazetesinde, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde olan hukuksuzluklar ve yapılan yolsuzluklar hakkında 02. 06 2013, 16. 06. 2013, 10. 02. 2014 ve 22. 04. 2014 tarihlerinde yayımlanan ilk yazıdan bir yıl geçmesine rağmen, Üniversite Yönetimi ve YÖK tarafından hiç bir tepki ve açıklama gelmemiştir. Bu gazetede yayımlanan iddiaların hiç biri Üniversite Yönetimi ve YÖK tarafından tekzip edilmediği gibi aynı zamanda bu hukuksuzluklar ve yolsuzluklar görmemezlikten gelinmektedir. Paralel Yapıdan olan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Üniversitedeki paralel yapılı öğretim üyelerinin de desteği ile hukuksuzluklar ve yolsuzluklar yapmağa devam etmektedir.

 

Prof Dr. Mustafa Şahin 2009 yılında GOP Üniversitesinin Tıp Fakültesinin Genel Cerrahi Anabilim Dalına Profesör olarak atanmasından bir müddet sonra onun Üniversiteye Rektör olarak atanılmak üzere gönderildiği konuşulan konular arasındaydı.

 

Konuşulanları kısaca hatırlayalım. İstanbul Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi Klinik Şefi olarak başlayan ve daha sonra da yaklaşık bir yıl Başhekimliği görevlerinde bulunan Mustafa Şahin’in yerine. 2006 yılının Ağustos ayında, Başhekim olarak Uzman Doktor Şener YEDİYILDIZ atanmıştı. Bu manidar atama ile ilgili olarak Prof. Dr. Mustafa Şahin ‘görevde olduğu için konuşmayacağını’ söylemiştir. GOP Üniversitesi Rektörlük Seçimlerine yakın bir zaman kala Mustafa Şahin’in bilindik bir politika izlediği dikkatlerden kaçmaz. İstanbul’da bu vakıf hastanesinde çalıştığı esnada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dünürünü ameliyat ettiğini ve hanımlarının birbirlerine çok yakın olduklarını etrafta dillendirerek, oy verecek olan üniversite öğretim üyeleri arasında bir çekim merkezi oluşturmaya çalışmıştı. Nitekim bu söylem etkisini göstererek en yakın rektör adayı olan rakibinden az bir farkla birinci olmasını sağlamıştır. Rektör atandıktan kısa bir zaman sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün GOP Üniversiteni ziyaret etmesini bir gövde gösterisine dönüştüren Rektör Şahin, göreve başladığının daha ilk ayından başlayarak tüm yöneticileri değiştirmiş ve asıl önemlisi paralel yapıdan oluşan bir Senato ve Yönetim Kurulu oluşturmuştur.

Rektör Şahin’in en dikkat çeken özelliklerinden biri hiçbir üniversitede örneği olmayan bir Senato oluşturmasıdır. Rektör, yandaşı olmayan ve ötekileştirdiği öğretim üyelerini bu yapının dışında tutarken Senato Üyesi olabilecek kendine yandaş öğretim üyelerini müdür atamaları yolu ile senato üyeliğini kendi arzusuna göre şekillendirmiştir. Bu konuda uyguladığı metot etik ve usul açısından oldukça çirkin ve tartışmalıdır. Yandaşlarına ikişer ve üçer görev vererek Senatonun oy sayısını 47’den 37’ye düşürmüş ve bu şekilde senatonun meşruiyetini tartışmalı hale sokmuştur. Özellikle Ziraatçı hocalara, sosyal ve sağlık alanlarında olan Yüksek Okul Müdürlüyü görevlerinin verilmesi de çok manidardır. Rektörün ötekileştirdiği öğretim üyelerine güvensizliğinin en açık örneği Eğitim Fakültesinde kendini göstermektedir. Rektör yaklaşık iki yıla varan bir süredir Eğitim Fakültesinin Dekanlığını kendisi yürütmektedir ki bunda da en önemli etken yaklaşan rektörlük seçimleridir. Eğitim Fakültesinde kimseye itibar etmeyen Şahin, bu görevi vekaletle kendisi yürütmekte ve değerli zamanının bir kısmını Fakülte Kurul Toplantılarında geçirmektedir. Bir bakıma o bu yolla uzmanlık alanı olan Genel Cerrahlık deneyimi de zora sokulmuş olmuyor mu?..

Gelelim Rektör Şahin’in Paralel Yapı İle İlgili Aymazlıklarına:

1. Gaziosmanpaşa Üniversitesinde dokuz fakülte olduğu halde, Fen-Edebiyat Fakültesinden ikinci bir öğretim üyesinin paralel yapıyı temsil ettiği herkesce malum olan Prof. Dr. Zekeriya Altuner’in Üniversite Yönetim Kuruluna Profesör Temsilcisi seçilmesi, YÖK yasasına aykırı olduğu halde, Rektör Mustafa Şahin’in oy birliyi ile Senato Kararını aldırtması anlaşılmazdır… Yasal olmayan bir yolla bu seçimden yararlanan Prof. Dr. Zekeriya Altuner, Okyanusun öte tarafında yaşayan kızını ve torununu görmek için esası olmayan görevlendirilme kararları almıştır.

2. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak Enstitüsü Anabilim Dalarında 60’tan fazla profesör öğretim üyesi olmasına rağmen paralel yapıdan olan Doç. Dr. Naim Çağman’nın atanması da anlamlıdır. Son günlere kadar Eğitim Fakültesini Senato Temsilciliğini yapan ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak Senatoda iki görevi olan cemaatcı Doç. Dr. Recep Koçak’ın, Rektörlükte paralel yapının imamı gibi tanınan Genel Sekreter vekili Doç Dr. Hüseyin Özyurt ‘un yeğeni olduğu söylenmektedir. Üniversitede Genel Sekreter vekili olana kadar Doç. Dr. Hüseyin Özyurt Tıp Fakültesinde dört önemli görevde bulunmuştur. Genel Sekreter vekili görevi ile beraber, halen Döner Sermayeden Sorumlu, Hastane Müdür yardımcısı olarak Rektöre her açıdan özellikle sermaye konusunda yakından destek vermektedir. Fakat hastanenin döner sermayedeki borcu 27. 000. 000, 00 TL olduğu söylenmektedir. Ayrıca onun hanımı, dönemin Tokat Sağlık Yüksek Okulu Müdürlüğünü yapan ve şimdi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Birsen Özyurt’un bu günlerde doğum yapmasına rağmen, son güne kadar Yönetime güvendiği için, doğum izni bile kullanmağa gerek görmediği konuşulmaktadır.

3. Paralel Yapıdan olan cemaatçı Mustafa Demirci Fizik Anabilim Dalında Doktoraya başlamış ve Matematik Anabilim Dalında doktora programına geçiş yapmıştır. Bu manidar geçişle ilgili Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Atçeken Akademik Kurul Kararına haklı olarak şerh düşmesine rağmen Azeri kökenli Fizik ve Matematik Bölüm Başkanlıkları Mustafa Demirci’ye abilik yaparak ‘ ona yardımcı’ olmağa çalışmışlar ve kısa bir süre içerisinde 20. 10. 2011 tarihinde tez savunmasını yaptırmışlar. Savunmadan beş gün önce 15. 10 2011 tarihinde İstatistik Bölümünde uzmanlık alanı ile uymayan Yardımcı Doçent kadrosu ilanı ile Mustafa Demirci için ihdas edilmiş Bölüm Başkanlığı görevi iki aydan fazla bir süre bekletilmiştir. Mustafa Demirci’den önce, Eylül 2011 yılında İstatistik Bölümüne Ali Yakar Yrd. Doç. kadrosuna. atanmış olmasına rağmen, YÖK yasalarına aykırı olarak, hukuksuzluğa ve usulsüzlüğe alışık olan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hanifi Vural tarafından onun Bölüm Başkanı olarak ataması yapılmamıştır. Aralık 2011 yılında Yrd. Doç. Kadrosunu aldıktan sonra Mustafa Demirci, kendisi için iki ay bekletilen Bölüm Başkanlığına atanmıştır. Mustafa Demirci için rezerve olunan Bölüm Başkanlığını korumak için Ali Yakar’ın 2014 Eylül ayında Doçent unvanını aldıktan sonra bulunduğu bölümde ihtiyaç olduğu halde Matematik Bölümüne doçent olarak atanması da düşündürücüdür. Rektör, Mustafa Demirci’ni uzmanlık alanı ile ilgisi olmadığı halde, ona güvendiği ve cemaatçi olduğu için Bilgi İşlemleri Daire Başkanlığına koordinatör olarak atamış ve Daire Başkanlığında alım –satım işleri bittikten sonra görevine son vermiştir.

4. Gaziosmanpaşa Üniversitesinde paralel yapı açısından dikkat çeken bir yön de, Prof. Dr. Mustafa Şahin in görevi esnasında gerek Üniversitenin eğitim öğretim yılı açılış törenlerinde ve gerekse mezuniyet törenlerinde Sayın Başbakanın tebrik mektuplarının okunmaması ve ya gönderilmemesidir. GOP Üniversitesinde son dönemde konuşmacı olarak davet olunanların çoğunluğunun cemaate yakın olan gazetecilerden oluşması da anlamlıdır. Örneğin, Bolu Üniversitesinde yumurta yağmuruna tutularak protesto edilen, Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, ki yazdığı bir yazı nedeniyle kendisine ‘paralel yapının uşağı’ yakıştırmasını yapan Sayın Başbakanın sözlerine rağmen, GOP Üniversitesinde kitaplarının satışı için her türlü koşulların yaratılması için Üniversite Yönetiminin yaptığı gayret ve bu gayretin YÖK tarafından da anlayışla karşılanması manidardır.

5. Paralel yapı açısından bir başka dikkat çeken ve anlamlı bulduğumuz hadise de bu yıl Mayıs ayında kampus yerleşkesi içerisinde düzenlenen gençlik şölenidir. Şölende konuşmacı olarak davet edilen Prof. Dr. Osman Çakmak’ın Kurucu Rektör döneminde GOP Üniversitesinde ilk göreve başlayan ve paralel yapının temel taşlarından olan Sızıntı Dergisinin yazarlarından birisi, Samanyolu haber programının devamlı konuşmacılarından olduğu herkesçe bilinmektedir. Son dönemde Yıldız Teknik Üniversitesine geçen ve Tokat’ta yaşayan ailesini ziyaret etmek bahanesiyle Rektörlüğün bu şölene bu şahsı davet etmesi düşündürücüdür.

6. Mevcut Yönetim döneminde Üniversitede verilen Akademik Kadrolar ve ihaleler davetiye usulü ile yapılarak çoğunluğu paralel yapıdan olan kişilere verilmiştir. Örneğin Üniversitedeki kırtasiye ve internet kafe, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Kenan Kara’nın ve Üniversitede 4 önemli görev verilen paralel yapıya mensup Prof. Dr. Hüseyin Önen’in yakın akrabası olduğu söylenilen Tokattaki Atlas Word kırtasiyesinin sahibi cemaatçı Duran Güner’e verilerek ona özel bir ayrıcalık tanınmıştır. Bu kırtasiyedeki fotokopi merkezîleştirildiğinden dolayı, fakültelerde paralı fotokopi yapılması Rektörlük tarafından yasaklandığı için öğrenciler, devamlı uzun kuyruklar oluşmakta, özellikle sınav zamanları öğrenciler için zaman kaybı yaratmaktadır. Birileri para kazansın diye yapılan bu uygulamadan en çok öğrenciler mağdur olmaktadır.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Paralel Yapının Yavru Yuvasıdır Şöyle ki;

Kurucu Rektör Prof. Dr. Mustafa Kemal Özsoy döneminde toplu olarak alınan, çoğunluğu paralel yapıya mensup olan öğretim elemanları Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Akademik Kariyer yaptıktan sonra bu yuvadan ayrılarak Türkiye’nin diğer Üniversitelerinde de paralel yapının yeni yuvalarını kurmaktadırlar. Örneğin GOP Üniversitesinde akademik kariyer yaptıktan sonra, Gazi Üniversitesinin Fen Fakültesine Dekan olarak atanan Prof. Dr. Şeref Okuducu gibi. Bu şahıs YÖK tarafından 2011 yıldan itibaren bu güne kadar 3 kez farklı fakültelere dekan olarak atanmıştır. Paralel Yapıya mensup olan, Gazi Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ve onun sağ kolu olarak adlandırılan Prof. Dr. Şeref Okuducu hakkında 07. 05. 2014 tarihli Sabah gazetesinde yayımlanan ‘Gazi Üniversitesi paralelin evi oldu’ makalesinde belirtildiği gibi. Prof. Dr. Şeref Okuducu, kendi üniversitesinin Rektörü’nün Samanyolu Lisesinde okuyan oğluna, Öğrenci Araştırma Projeleri Yarışmasında birincilik ödülü vermesi onu etik açıdan sorgulanır hale getirmiştir.

Ayrıca, Zonguldak, Karaman, Çankırı Üniversitelerinin Rektörleri ve birçok öğretim üyeleri, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesindeki Paralel Yapının yuvasından yetişmişlerdir. Sayın Başbakanın bu günlerde söylediği gibi artık Paralel Yapının yuvalandığı YÖK ve ona bağlı Üniversitelerdeki yuvaların inine girme zamanının geldiğini de düşünmekteyiz.

 

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman YILDIZ

Osman YILDIZ

DİĞER YAZILARI İTİNA İLE ŞEYTAN TAŞLANIR ADEM’İN ADAM OLMASI STİRLANDİNGO SIFIRA İNAT, BİRİZ TEOG SINAVI VE MUHTEMEL FETÖ GİRİŞİMLERİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VARAN1 Müfredat tartışması mı? MAVİ KÖŞKÜN LAMBASI KANUNLARIN RUHU KAPI ARALIĞİNDAN DÜN ve BUGÜN SİYASET TOPTAN YUVARLAKTIR – DEVLETLÜ AHMET TÜRK “ALTI OK”TAN BEKLEDİKLERİMİZ EVET Mİ HAYIR MI TOKAT GOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ 1 İÇİN BİR TEKZİP YENİ ANAYASA SÜRECİNDE TERÖR ve MHP SİYASET-NANEDEN SEÇMELER RİZE ZİLETİ VE ÜLKÜ OCAKLARI TERÖR ve DİL KIÇI HÖLLÜKLENMEMİŞ BEYLER Türk pasaportu ŞU BİZİM AVRUPA SEVDAMIZ TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ -1- KİM BU? REKTÖR MÜ? TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FETÖ 4 BİR KUMPAS DAVASININ ANATOMİSİ ÜZERİNDEN – TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖR MUSTAFA ŞAHİN İSTİFA ETMELİDİR… KÜÇÜK BİR FETÖ TARİHÇESİ BİR ŞEYE HAYIR DEMEK: MİLLİYETÇİLİK VE AKP GOPTUM ÇOK GOPTUM BEYAZ ADAM BOŞ KONUŞUYOR PARALEL AVCILIK OSMANLI-CA - TÜRK-CE TOKAT GAZİOSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİNDE NİHAYET… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİMİN ‘E’ si FETULLAH'IN ‘F’ sine NASIL DÖNÜŞTÜ? TOKAT GÜNDEM GAZETESİ YAZARI HAMZA SOYKAN’IN DİKKATİNE KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -21- GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİ VE SÜREÇ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -20- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -19- KIBRIS TÜRK’Ü ve TÜRK KAHVESİ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI – 18 – KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI ÜZERİNE MÜLAKAT KUMPAS VE ŞÜREKASI -17- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 16 - KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 15 -
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA